Гълъб Донев отчете свършеното от служебния кабинет

0
Бяха изтощителни 10 месеца, коментира служебният премиер
Бяха изтощителни 10 месеца, коментира служебният премиер

Бяха изтощителни 10 месеца, коментира служебният премиер

Премиерът Гълъб Донев отчете свършеното от служебния кабинет на открито извънредно заседание на Министерския съвет.

На него Донев представи доклад за резултатите от работата на служебния кабинет в периода 3 февруари - 5 юни, предаде БНТ.

Бяха изтощителни 10 месеца, коментира премиерът Донев. По думите му са върнали центъра за взимане на решения там, където му е мястото - в България. Не мачкайте хората, призова той, визирайки следващата власт.

Отчетността е основен принцип на доброто управление, за съжаление това изискване се пренебрегва, заяви още Гълъб Донев. Той допълни, че такъв отчет не е правен от редовно правителство от 2009 г.

По думите му изборите през април са преминали спокойно и прозрачно. МВР се справи успешно с явлението купуване на гласове, заяви Донев.

Той даде за пример мерките за борбата с инфлацията и за гарантиране на продоволствената сигурност. Инфлацията е намаляла между септември и март, отчете Донев.

Изплатена беше великденска добавка за 1 002 000 пенсионери в размер на 70 лв., добави Донев. Отчете и значителен ръст на инвестициите. Акцентира и върху свършеното от служебния кабинет в сектора на енергетиката.

Предотвратени са около 31 000 незаконни опита за незаконно преминаване на границата от мигранти, а миграционният натиск от началото на годината се е увеличил с 30% от началото на годината, в сравнение със същия период на миналата година.

Донев отчете и свършеното от служебния кабинет, за да може реално държавата да има спешна медицинска помощ по въздух.

Последният отчет на служебния кабинет беше през януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари