Бай Ганьо се връща на сцената на Русенския театър

0
Интригуващи театрални събития предстоят в Русе
Интригуващи театрални събития предстоят в Русе

На 25 и 29 февруари, на сцената на Русенския театър ще стъпи един от най-известните български литературни персонажи – Бай Ганьо, роден през 1895 г. от таланта на големия ни сатиричен писател Алеко Константинов.

Този герой на Алеко русенската публика ще види в пиесата на Георги Данаилов „Господин Ганьо”, които използва именно мотиви от знаменитото произведение на Алеко Константинов, информира kmeta.bg.

Задачата да възкреси този герой се е заел режисьорът на спектакъла Пламен Панев, известен с пристрастието си към пиеси, анализиращи характера на българската душевност. Сценографията е на Цанко Цанев, костюмите на Виолета Радкова. В ролята на Бай Ганьо ще видим известния русенски актьор Любомир Кънев. В осталите роли участват Виктор Иванов, Ивайло Ненов, Александър Узунов, Кадри Хабил, Венцислав Петков, Татяна Цветкова, Йовко Кънев.

Дебют ще направи младата актриса Дайана Михайлова, която през миналата година завърши НАТФИЗ ”Кр.Сарафов” и от януари е в щатния състав на театъра.

На 8 март, в чест на празника на жените, в Русенският театър ще представи танцово-драматичния спектакъл „Шибил” по едноименното произведение на Йордан Йовков, със специалното участие на ФТТ „Найден Киров” - Русе. Този спектакъл получи широка популярност и одобрение от зрителите след неговата премиера през април миналата година и всяко негово представление се посреща с интерес.

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари