Атанас Бобоков: С придобиването на STC разширяваме бизнеса на "Монбат"

4
Надявам се през следващите години да има бум на тази фирма, тя ще работи за нашите 4 завода
Надявам се през следващите години да има бум на тази фирма, тя ще работи за нашите 4 завода Видео: Bloomberg TV

Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор и председател на СД на Монбат АД, В развитие, 23.08.2019

Компании като STC са малко в Европа и те са много интересни от гледна точка на един от нашите основни бизнеси – рециклирането на акумулатори и олово. Надявам се през следващите години да има бум на тази фирма, тя ще работи за нашите 4 завода, но ще продава и решения за трети страни.

Това каза Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор и председател на СД на Монбат АД, относно решението на българската компания да придобие италианската фирма STC в предаването "В развитие" по Bloomberg TV с водещ Вероника Денизова.

STC беше нужна на „Монбат“, за да се се справи с конкуренцията. Надявам се това да си проличи и още в началото на следващата година да имаме много добри резултати, коментира Бобоков.

Монбат“ се позовава на прогнозите на най-реномираните организации в света, които следят оловото. Една от тях е Международната организация за цинк и олово. Върху нея се базират всички банкови прогнози за металите. Те предвиждаха стабилност на цената, а тя спадна с над 30%".

Това показва, че трудно може да се прогнозира накъде отива борсовата цена, заяви той.

Той говори и за спада на акциите на „Монбат“ БФБ. Според него Българската фондова борса не е критерий за качеството на акциите.

"Инвеститорите очакват да видят реалния ефект от инвестициите ни. Имаме много проекти. Трябва да направим степенуване. Ще бъдем една от първите фирми света, които ще произвеждат биполярни батерии".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари