Русенски завод с пробив на германския пазар

9
Иновативен електромобил, произведен в Русе, ще се сглобява в Германия и ще се продава основно в Западна Европа
Иновативен електромобил, произведен в Русе, ще се сглобява в Германия и ще се продава основно в Западна Европа Видео: Bulgaria ON AIR

Български завод с пробив на германския пазар. 

Иновативен електромобил, произведен в Русе, ще се сглобява в Германия и ще се продава основно в Западна Европа. От компанията смятат, че това ще донесе огромни ползи за българската икономика.

Росен Даскалов започва разработването на иновативния електромобил през 2018 година.

В по-голямата си част електромобилите ще се произвеждат в България.

"Ще сглобяваме и ще произвеждаме всички компоненти и части в Русе, в нашата база. Естествено, ще я разширяваме колкото е необходимо. Като идеята на немската страна е да можем да атакуваме по-лесно западноевропейските пазари, защото България е тясна за този вид продукт, който ние искаме да наложим", добави той, предава Bulgaria ON AIR.

Електроавтомобилът е предназначен за градската среда за превоз на стоки и товари и няма конкуренция до момента.

"Интересното при него е, че той има една иновация, която я няма в световен мащаб, а именно специални фотоволтаични панели в неговото товарно пространство, които сами по себе си позволяват до 20% допълнителна енергия и пробег на ден", разказа още Даскалов.

Компанията ще стартира с няколкостотин бройки, като прогнозите са производството да достигне до 20 000 електромобила годишно. Според Росен Даскалов това ще се отрази на цялата икономика на страната.

"Първо, ние искаме всички части и компоненти да се произвеждат в България, ако можем да привлечем външни доставчици. В момента има над 170 фирми, които произвеждат части за автомобили в България. Искаме тези фирми да ги привлечем и да станат наши поддоставчици, т.е цялата икономика да има полза от този наш бизнес", каза още той.

В началото на юни, компанията пусна на борсата 2 милиона акции. Събраните средства ще се използват за доизграждане на немския завод и закупуване на машини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, операцията успешна ли е? Ще може ли вече да ям сладко?
- Какво сладко, бе...
- Е, не сега веднага, за в бъдеще?
- Какво бъдеще, бе...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари