“Амазон” и “Гугъл” предлагат онлайн стаж на студенти в Англия

1
Междувременно британските университети напомниха на желаещите да се обучават в тях, че до 18 юни трябва да решат дали приемат направените им предложения за следващата учебна година
Междувременно британските университети напомниха на желаещите да се обучават в тях, че до 18 юни трябва да решат дали приемат направените им предложения за следващата учебна година

Световни компании като “Джей Пи Морган”, “Амазон” и “Гугъл” се включват в онлайн платформа за виртуални стажове на младежи, завършващи английски университети и колежи, пише "24 часа"

Целта е да се помогне на около 800 хиляди души да не прекъснат професионалния си път, след като традиционните срещи с работодатели са отменени или отложени заради коронавируса.

Инициативата Internship Experience UK предлага 3-дневни виртуални стажове, по време на които младежите ще придобиват умения как да се представят по-добре при кандидатстване за работа, да повишат работоспособността си и да изградят практическа мрежа от контакти с потенциални работодатели. Участващите ще могат да се възползват от директен достъп до водещи световни фирми. Така и завършващите, и бизнесът се надяват да преодолеят пропастта, която се е отворила помежду им заради пандемията.

Междувременно британските университети напомниха на желаещите да се обучават в тях, че до 18 юни трябва да решат дали приемат направените им предложения за следващата учебна година. Причината е, че много студенти, особено от чужбина, са разколебани да учат онлайн, и то при пълна такса от 9250 паунда на година. От Националния съюз на студентите обаче предупредиха, че трябва много да се внимава, когато се договаря отлагане на следване, тъй като за някои търсени специалности, като медицина например, това няма да бъде възможно.

Внимавайте и какви обвързващи договори или споразумения подписвате за следващата учебна година, особено тези за наем, тъй като може да се окаже, че няма да може да използвате общежитие, а ще трябва да плащате за него”, каза пред Би Би Си Клеър Сосиенски-Смит от съюза.

Британската медия пусна и репортаж с участието на двама българи, студенти втори курс в Шефийлд. Юлиян Стоянов и Божана Николова напуснали Великобритания през март, дни преди страната да бъде блокирана заради коронавируса. Всичките им вещи останали в квартирата, за която продължили да плащат. В понеделник се върнали, за да я освободят, но ги хванала въведената 14-дневна карантина за пристигащи в Обединеното кралство. Казват, че не се притесняват от този факт, тъй като и полетът им за връщане в България бил отменен. Така че ще опитат да си починат, докато чакат яснота как следването им ще продължи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари