153 работодатели ще сключат договори със студенти, държавата плаща обучението

0
Целта на подкрепата е да се подобри връзката между потребностите на българската икономика и висшето образование
Целта на подкрепата е да се подобри връзката между потребностите на българската икономика и висшето образование

Целта на подкрепата е да се подобри връзката между потребностите на българската икономика и висшето образование

153 работодатели ще могат да сключват договори със 1416 студенти през академичната 2022/2023.

Компаниите ще осигурят работно място на бъдещите висшисти след успешното им завършване, като младите хора се задължават да работят във фирмите след дипломиране си. Държавата ще покрива разходите за следването им. Целта на финансовата подкрепа е да се подобри връзката между потребностите на българската икономика и висшето образование и да се стимулира обучението във важни за развитието на страната специалности, където има недостиг на висококвалифицирани кадри.

Работодателите в списъка, одобрен от кабинета, са предложени от седем министри – на икономиката и индустрията, на здравеопазването, на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройство, на земеделието, на транспорта и съобщенията и на околната среда и водите.

Те са заявили необходимост от 1416 студенти. Сред специалностите, към които има интерес са: Здравни грижи, Компютърни системи и технологии, Транспортна техника и технологии, машинно инженерство, Биотехнологии, Металургия, Електротехника, Железопътна техника и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари