Българска студентка започва стаж при световноизвестна дизайнерка

1
Ния Топалова е одобрена да започне стаж при световноизвестната модна дизайнерка Айрис ван Херпен
Ния Топалова е одобрена да започне стаж при световноизвестната модна дизайнерка Айрис ван Херпен Снимка: Facebook

Ния Топалова е одобрена да започне стаж при световноизвестната модна дизайнерка Айрис ван Херпен

Ния Топалова, студентка в IV курс от специалността „Моден дизайн“ в Националната художествена академия (НХА), е одобрена да започне стаж при световноизвестната модна дизайнерка Айрис ван Херпен. Стажът ѝ ще продължи до ноември, а в момента тече подготовка за Седмицата на модата в Париж, разказват от Академията за мода.

Творчеството на Айрис ван Херпен за мен е магия и исках да се докосна, колкото може повече до него, и да разбера както процеса, така и всяка стъпка зад това, което създава. Да имаш близък контакт с дизайнер от такава класа, тъй като всеки ден е в ателието, е изключителен шанс“, казва Ния Топалова.

„Новината е страхотна. Ния е изключително умна и талантлива, винаги си заслужава да подкрепяме такива студенти! Редом с всичко друго, това признание е и огромен успех за нашата катедра“, казва проф. Яна Костадинова, ръководител на катедра „Моден дизайн“ в НХА.

Студенти като Ния Топалова осмислят още повече нашата преподавателска работа… Силно съм респектиран от концептуалната и авангардна насоченост на стила ѝ“, казва проф. Любомир Стойков..

Ния Топалова е една от тазгодишните стипендиантки на Академията за мода и „Златна игла 2022“, предаде БТА. Освен с финансови средства, за купуването на шивашко оборудване и за образователни цели, тя бе наградена и със специална фотосесия за изработването на портфолио във връзка със защитата на дипломната ѝ работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари