Спират рекламите, насочени към деца в дигиталното пространство

1
От вчера в Европейския съюз влязоха в сила нови изисквания за дигиталните услуги
От вчера в Европейския съюз влязоха в сила нови изисквания за дигиталните услуги Видео: NOVA

ЕС прие нови изисквания за дигиталните услуги

Интернет гигантите вече откриват нови отдели, за да се съобразят с по-строгите правила в Европа. От вчера в Европейския съюз влязоха в сила нови изисквания за дигиталните услуги, предава NOVA. Те засега се отнасят за 19 от най-големите фирми като Amazon, Facebook, Google и TikTok. Компаниите трябва да спрат рекламите, насочени към деца. Трябва да предоставят и работещ вариант за отказ на потребителите от това фирмите да следят поведението им в дигиталното пространство.

Това е само малка част от правилата, които се подготвяха години. Amazon обявиха, че вече са отворили нов канал за съобщаване за подозрителни незаконни продукти. А TikTok ще предоставя на потребителите нов начин да дават сигнал за незаконно съдържание.

Изискванията са различни за отделните платформи. Простират се от защита на непълнолетните до разпространяване на дезинформация или защита на честния изборен процес. Системните рискове трябва да бъдат прегледани, но не за всяко приложение те са еднакви. Така че сега внимателно анализираме докладите, които самите компании ни изпратиха. Това ще бъде последвано от независим одит на процесите и услугите им”, заяви Йоханес Барке, говорител на ЕК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари