Ако такова е бъдещето на всички обекти, то просто Русе няма бъдеще

1
Това бъдеще ни е отнето от управляващите чрез системата на обществените поръчки
Това бъдеще ни е отнето от управляващите чрез системата на обществените поръчки

При вида на площад „Свобода“, русенци считат, че сателита е паднал на площада, наречен от тях китайски.

Уважаеми господин Кмете, дето пак те няма в залата, правя изказване относно поредните ремонти на плочките на изключително скъпия централен площад „Свобода” в Русе.

В началото на месец април се появи поредната фалшива новина. Според нея, китайският космически сателит е паднал в Тихия океан. При вида на площад „Свобода“, с разлепени няколко стотин плочки, русенци считат, че сателита е паднал на площада, наречен от тях китайски.

Близо 11 милиона европейски и общински пари струваше ремонтът на централния площад „Свобода” в Русе, при който преди 7 години бяха сменени старите, но здрави плочки на площада.

При всяка рязка промяна на времето – сняг, студ или горещини, плочките от китайски гранит и мрамор се разлепят, някои от тях се напукват или счупват. Всяка година се правят най-малко по два ремонта на площада – пролетен и есенен. Не прави изключение и 2018 г., като всички ремонти от две години вече са за сметка на русенските данъкоплатци.

На 22.06.2017 г., на 19.09.2017 г., на 19.10.2017 г., на  23.11.2017 г. и на  14.12.2017 г. направих пет еднакви питания относно размера на изплатената сума от Община Русе за извършените ремонти на площад „Свобода“ през 2017 г. Умишлено не ми беше даден желания отговор под предлог, че уж към тези моменти не били извършвани плащания за ремонта на площада, не били създадени необходимите отчетни документи и не била изчислена и осчетоводена дължимата сума за труд и материали при тези ремонти.

В началото на 2018 г. площад „Свобода“ пак е в същото трагично състояние и вече три месеца се прави поредният пролетен ремонт на ремонта, на ремонта. Това става на място от където кметът Пламен Стоилов минава най-малко 4 пъти на ден и с плочки, които бяха подменяни и лепени и през 2017 г.

По този повод искам да задам на кмета Пламен Стоилов за шести път отново следните въпроси:

1. Какъв е размерът на изплатената сума от Община Русе за извършените ремонти на декоративните настилки на площад „Свобода“ през 2017 г. – поотделно за труд и вложени материали? 

2. Какъв е размерът на изплатената сума от Община Русе за извършените подмени на водосъбирателните канализационни елементи на площад „Свобода“ през 2017 г. – поотделно за труд и вложени материали ?

3. Какви отчетни документи за извършените ремонти на площад „Свобода“ от началото на 2018 г. са създадени и кога те ще бъдат остойностени и  осчетоводени, тъй като ремонтите поне за сега приключиха на 03.05.2018 г. ?

4. Какъв е размерът на този последен ремонт направен през 2018 г. – поотделно за труд и вложени материали ?

5. Кога ще бъдат подменени счупените от две години стъкла и отремонтирани не светещите вградени в настилката осветителни тела ? 

6. Каква е прогнозната сума за труд и необходимите материали за този ремонт ?

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

Ако такова е бъдещето на всички обекти строени или ремонтирани с еврофондове, веднага след изтичането на техния гаранционен срок, то просто Русе няма бъдеще.

Това бъдеще ни е отнето от управляващите чрез системата на обществените поръчки и съпътстващите ги неизбежни комисионни.

Мариян Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари