Ремонтите в центъра на Русе започнаха с подмяна на водопровод

0
Ремонтите в центъра на Русе започнаха с подмяна на водопровод
Снимка: Топ Новини

Сериозните строително-ремонтни дейности в центъра на Русе започнаха с подмяна на водопровод по пешеходната улица „Александровска“ от площад „Свобода“ към „Хан Кубрат“. До 30 септември 2014 г. е предвидено уличният водопровод до „Николаевска“ да е с Ф 160 мм, вместо досегашните 100 мм.

Според информационната табела поставена на оградения строителен обект в центъра на Русе възложител на поръчката е „ВиК“ ООД – Русе, изпълнител е варненската фирма „Стоянов-06“ ЕООД, а строителният надзор е поверен на „Билдконсулт“ ООД – Русе. Управителят на „ВиК“ ООД – Русе инж. Сава Савов уточни, че дейностите се финансират изцяло от дружеството. Те не са част от проекта за „Зелена и достъпна градска среда“, но са съобразени с него, за да не се налага неколкократно разкопаване и смяна на настилката.

Очаква се през тази година точно в този район на централната част на града от площад „Свобода“, през площадите „Хан Кубрат“ и „Елиас Канети“ до „Батенберг“ да се извърши сериозно обновяване.

Ще бъде намалена до минимум възможността автомобили да се движат по „Александровска“, като те ще могат да се движат еднопосочно, но без възможности за паркиране само между площадите „Елиас Канети“ и „Батенберг“. За площадите „Хан Кубрат“ и „Елиас Канети“ се предвижда основна реконструкция и оформянето им като малки градски центрове със сухи и обикновени фонтани. Предвидено е и място, на което ще бъде поставен и паметник на Елиас Канети. За „Батенберг“ се предвижда нова напоителна система за зелените площи, както и нещо което досега е липсвало, а именно отводнителна система за повърхностните води. Ще бъде обновен и фонтана пред Историческия музей, като обаче визията му ще бъде запазена.

Това е само част от планираните дейности, които на практика ще превърнат част от Русе в строителна площадка с цел подобряването на облика и движението на хора и автомобили в различни райони на града. Вече започна работата по разширение на булевард „Тутракан“, а тепърва предстои и старта на „пробива Кауфланд“ и подлеза на Кръговото кръстовище, които са част от проекта за „Интегрирана система на градски транспорт в Русе“.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари