300 нови кошчета за смет в Русе

0
Публикувана е публична покана за приблизително 300 кошчета, чиято обща прогнозна стойност е 58 000 лв.с ДДС
Публикувана е публична покана за приблизително 300 кошчета, чиято обща прогнозна стойност е 58 000 лв.с ДДС

Фирма, която да достави кошчета за отпадъци за поддържане чистотата на обществените места - улици, тротоари, местостоянки на таксита и пешеходни зони в град Русе, търси Общината край Дунава.

За целта вече е публикувана публична покана за приблизително 300 кошчета, чиято обща прогнозна стойност е 58 000 лв.с ДДС.

Те трябва да са с обем от 56 л., диаметър на основата, която да е бетонова, около 45 см. и с обръч за чувал. На цвят трябва да са бели или пръскани, а на външния корпус да имат поставен герба на Община Русе и надпис "Община Русе". Изискванията предполагат още кошчетата да са огнеупорни, да са изработени от качествени материали, да са с устойчива конструкция и стабилност, да са устойчиви на метеорологични условия, корозия и механично повреждане, да не създават предпоставки за неконтролирано разпиляване на отпадъка, да са удобни за използване и лесни за обслужване.

В срок от 30 календарни дни след подписване на договор с фирмата изпълнител, кошчетата трябва да се доставят до указан от Община Русе склад на територията на града.

Гаранционният срок на новите кошчета следва да е минимум 2 години от датата на доставката, като включва увреждане от тип корозия, ръжда, разрушаване на бетоновия постамент от некачествено изпълнение на същия и механични увреждания, въпреки правилната им експлоатация и в следствие метеорологични условия.

Преди около година бе извършена последната подмяна на кошчета за смет по улиците, в парковете и градинките на територията на целия град. Те бяха изработени от благоевградската фирма "Рила СНМ" ООД с управител Валери Тодоров Байрактарски, който е и собственик на основния капитал. Производителят бе ангажиран да подсигури общо 587 кошчета, на цена от 54,60 лв./бр. без ДДС, съобщиха от Община Русе.

Проверка на Topnovini.bg установи, че през 2008 г. пък предходната местна управа, начело с Божидар Йотов, е сключвала договор за 33 638.4 лв. с ДДС за доставка на около 480 кошчета за отпадъци с общинската "Изкуство - Д.В." ВООД, която вече е в несъстоятелност.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари