200 пистолета и 50 автомата са изчезнали от склад на МВР

17
Друг куриоз е, че складът се охранява зорко от въоръжени жандармеристи
Друг куриоз е, че складът се охранява зорко от въоръжени жандармеристи

Около 200 пистолета „Макаров“ и близо 50 автомата са изчезнали от оръжеен склад на МВР в столичния квартал „Захарна фабрика“.

Това научихме от Фрог нюз, които се позовават на информация от високопоставени полицаи. Те са категорични, че кражбата, установена още преди година, е прецедент и за нея старателно се мълчи.

Има данни, че посегателството е станало по времето, когато шеф на СДВР е бил сегашният вътрешен министър Младен Маринов. Друг куриоз е, че складът се охранява зорко от въоръжени жандармеристи, които не би трябвало да позволят и пиле да прехвръкне в обекта. По тази причина изобщо не е ясно как оръжие за близо два пехотни взвода се е „изпарило“. Фрог научи, че СГП е започнала разследване, което забележете-се води в СДВР. Излиза, че Столичната полиция, която отговаря за сигурността на пистолетите и автоматите, трябва да разследва сама себе си.

Това означава, че разследващите полицаи ще трябва да привикват за разпит собствените си началници, което според източниците ни е невъзможно на този етап. По тази причина се е прибегнало да това делото да събира прах в нечия каса. Има информация, че жандармеристи, които пазят обекти, всъщност си поспиват поради факта, че много от тях работят нелегално на няколко места като строителни работници, таксиметрови шофьори и т. н. Има и оперативни данни, че жандармеристи дори извършват кражби в свободното си време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари