183 бегачи се състезаваха в Българската паркова купа в Русе

1
Най-голям интерес предизвикаха бяганията в елитните групи (21 години) при мъжете и жените
Най-голям интерес предизвикаха бяганията в елитните групи (21 години) при мъжете и жените Снимка: Община Русе

В събота Русе бе домакин на четвъртия и петия кръг от Националната верига „Българска паркова купа“ (БПК)

Най-голям интерес предизвикаха бяганията в елитните групи (21 години) при мъжете и жените. При мъжете първото място извоюва русенецът Петър Борисов- национален състезател и участник на Световното първенство в Чехия. Втори на почетната стълбичка се нареди друг национален състезател — Валентин Шишков от Велико Търново,а трети остана представителят на Благоевград – Димитър Русев. При жените шампион стана Мая Недялкова от „Компас-крос” Русе, следвана от Валерия Димитрова от Велико Търново и Ренета Ненкова-Търговище.

В призовите тройки на отделните възрастови групи от русенските клубове „Компас-Крос“ и „Истрос“ се класираха: Александър Атанасов, Стефан Йорданов, Даниел Генчев, Вихрен Касабов, Стефан Димитров, Деница Иванова, Емануела Стоянова, Ема Цанева, Рая Асенова, Миряна Бойкова, Велина Коева, Яна Пенева, Наталия Кабакчиева, Росица Александрова.

Призьорите бяха наградени от областния експерт на Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова и представител на общинския отдел „Образование, спорт и младежки дейности“. Освен с медали и плакети от Община Русе, победителите бяха отличени и с предметни награди от фирмите ”Сафик Алкан”, „Мод-Мари”, „Тарълов спорт”.

Учредяването на Националната верига ”БПК” бе направено в Русе през 2005 година. Българската паркова купа е шест кръга/старта в спринтовата дистанция с общо крайно класиране за 12 възрастово-полови групи от деца младша възраст до ветерани (65 години). Състезанията се провеждат в парковете и урбанизираните жилищни квартали на големите градове на страната и изискват комбинация от бързо бягане и ориентиране с помощта на състезателна карта, за да се премине за най-кратко време през контролните пунктове.

Домакин на състезанието бе „Компас-Крос“ Русе, като в него се включиха 183 състезатели от 26 спортни клуба по ориентиране в страната. Сред участниците бяха и бегачи от Чехия, Румъния и САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари