Община Русе е готова да подкрепи семействата на пострадалите при автобусната катастрофа

1
Поддържа се постоянна комуникация с ръководството на УМБАЛ "Канев" относно състоянието на пострадалите
Поддържа се постоянна комуникация с ръководството на УМБАЛ "Канев" относно състоянието на пострадалите Снимка: Община Русе

Днес в ранните часове на деня автобус с работници се преобърна на пътя Русе-Кубрат.

Шестима от тях са транспортирани с линейка до лечебно заведение, впоследствие още четирима са потърсили медицинска помощ. Няма жертви при катастрофата.

Представители на Община Русе в лицето на зам.-кмета по екология, транспорт и комунални дейности Димитър Недев и директора на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов посетиха мястото на инцидента с катастрофиралия автобус, за да получат информация от първа ръка за произшествието.

Проведени са разговори с ДАИ и Пътна Полиция, според които причината за преобръщането на автобуса е заледен участък от пътя, който е част от републиканската пътна мрежа. Осъществена е навременна връзка с кметове на населени места, за да проучат семействата на пострадалите работници имат ли нужда от социална или друга подкрепа.

Поддържа се постоянна комуникация с ръководството на УМБАЛ "Канев" относно състоянието на пострадалите.

Ръководството на Община Русе изразява своята съпричастност към тях и семействата им и продължава да следи ситуацията с готовност за съдействие и подкрепа във всеки един момент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Гост
    А шофьорът колко такива нарушения има?
  • 5
    4
    Без име
    Общината била готова - за какво , за бой? Има си фирма превозвач , която е отговорна! Има си шофьор носещ отговорност за действията си! Общината на колко болни деца даде ей така средства за лечение, защото в Русе не са едно и две дечица болни от какви ли не болести!!!! Защо от данъците ни да дадават на тоз и оня? Къде е и фирмата от която са тези работници, все пак те са тръгнали на работа не на екскурзия. Нека всеки си поеме отговорността , а не Общината да трупа червени точки с наши пари!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5
    3
    мдаа
    Гузен негонен няма, в нормална държава, съд и обезщетения от общината към фирмата и пострадалите....ама в нормална държава!
  • 12
    2
    русенец
    Община Русе да се занимава с каквото трябва да се занимава, да остави помощта към тези хора на застрахователите и на Монтюпе. Например общината може да провери кой трябва да опесъчи този път.
  • 2
    1
    русенец
    На чия русенска фирма са били работниците в автобуса?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари