Жозеп Борел: Забраната за издаване на визи за руснаци няма да получи единодушна подкрепа

0
Въпреки това според него е правилно да се въведе по-селективен подход при издаването на визи
Въпреки това според него е правилно да се въведе по-селективен подход при издаването на визи Снимка: ЕПА / БГНЕС

Въпреки това според него е правилно да се въведе по-селективен подход при издаването на визи

Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел заяви пред австрийската телевизия ORF, че пълната забрана за издаване на шенгенски визи на руснаци няма да получи единодушна подкрепа в ЕС.

От моя гледна точка пълната забрана за всички руснаци, независимо от причината, не е добра идея. Не мисля, че скъсването на отношенията с руските граждани ще помогне. И не мисля, че тази идея ще получи единодушна подкрепа [в ЕС]", каза той, цитиран от БГНЕС.

Въпреки това според него е правилно да се въведе по-селективен подход при издаването на визи.

По негови думи е необходимо "да се преразгледа подходът към издаването на визи за някои руснаци", по-специално да не се дават визи на олигарси.

Трябва да бъдем по-избирателни. Но не подкрепям спирането на издаването на визи за всички руснаци“, каза Борел. Той изрази увереност, че външните министри на ЕС ще обсъдят въпроса и ще намерят балансирано решение.

Външните министри на 27-те страни от Европейския съюз ще обсъдят общ подход към издаването на визи на руски граждани на неофициална утре в Прага.

Водещи държави от ЕС, по-специално Германия, все още предпазливо обмислят забрана за издаване на шенгенски визи на руснаци, тъй като подобна мярка може да докаже, че санкциите на ЕС са насочени не срещу ръководството на Русия, а срещу цялата страна и нейния народ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари