Забраняват коли с голям разход на гориво

6
Не само автомобили с високи емисии вредни газове, а и такива с голям разход на гориво няма да могат да бъдат регистрирани
Не само автомобили с високи емисии вредни газове, а и такива с голям разход на гориво няма да могат да бъдат регистрирани

Не само автомобили с високи емисии вредни газове, а и такива с голям разход на гориво няма да могат да бъдат регистрирани

Мерки за замяна на бензиновите и дизеловите коли с електромобили са записани в Споразумение за партньорство на Република България за 2021-2027 г., което първо е съгласувано с Европейската комисия и сега е пуснато за обществено обсъждане, предаде Труд.

В него е записано, че усилията на администрацията ще бъдат „насочени към въвеждането на норми за разход на енергия при движение и норми за емисии за пътни превозни средства (приложими не само при първоначалната регистрация, но и при последваща продажба/регистрация на превозните средства)”. Това означава, че не само автомобили с високи емисии вредни газове, а и такива с голям разход на гориво няма да могат да бъдат регистрирани, а тези, които вече се карат в страната, няма да може да бъдат продавани.

Освен това в документа е записано, че ще бъдат въведени зони за достъп (особено в централните градски части) само с енергоефективни и нискоемисионни превозни средства. А електрическите автомобили ще може да се движат в автобусните ленти. Ще бъде изградена и мрежа от станции за зареждане на електрически автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    haj
    До до предходния! caщ мoжe дa нaxвъpлят aтoмни бoмби пo цялaтa cи тepoтopия и дa cпpaт дa cъщecтвyвaт. Ha вcичĸи гpaждaни нa cвeтa им/ни пиcнa oт aгpecиятa им cпpямo Pycия и нaлaгaнeтo нa aмopaлнитe им бeзцeннocти! А сега си сменете пола с някой от 52та им, защитавайки изверга сащ!
  • 17
    10
    Ха ха ха
    Не виждам защо се шашкате, това са някакви намерения, които по очевидни причини няма как да се случат. Непосилна задача за много по развити страни от България е да повишат енергопроизводството и да инвестират колосални суми в инфраструктура със зарядни станции за да се заменят конвенционалните автомобили с електрически. Никоя държава няма да иска току така да се откажа от сладкото перо на акциза върху горивата. Получава се парадокс, трябва да се изхарчат големи пари, а в същото време си намаляваш приходите.
  • 6
    9
    Дедо
    На ви сега демокрация
  • -13
    8
    до предходния
    Напълно съгласен. 40 дни след като изгоним Митрофановна и преустановим отношения с имперската държава окупатор Русия, ще прекратим и със САЩ
  • 11
    7
    Jlkpui
    Нямаме работа в ЕС, ,а да с е н3зависими - трабва да излезем завинаги от ЕС, АТО, СЗО, изгонване на американския посланик завинаги и прекъсване на всякакви от отношения със сащ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари