По-високи цени на част от административните услуги в Русе

0
Русенци ще плащат по-високи цени за някои от административните услуги, предлагани от общинската администрация
Русенци ще плащат по-високи цени за някои от административните услуги, предлагани от общинската администрация Снимка: Dunavmost

Русенци ще плащат по-високи цени за някои от административните услуги, предлагани от общинската администрация

Това става ясно от докладна записка на заместник кмета Димитър Недев, за изменения в Наредба №16, внесена за разглеждане в Общинския съвет.

Ще поскъпнат цените за вписване или отписване на превозно средство от списъка с превозни средства към Удостоверението за регистрация за извършване на таксиметров превоз, за услуги, предоставяни във връзка с реализация на декоративни дървета, храсти, цветя, разсади и горски посадъчен материал, както и за услуги, предоставяни във връзка с радостните и траурни обреди и др.

Общината внася промени в цените на таксите и услугите в Русе

Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на община Русе

Предложение за изменения и допълнения на Наредба №16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги е внесено за обществено обсъждане в Общинския съвет - Русе. Общината предлага изменения при пакетите за погребения, цената на фитнеса в Мартен, цените на услугите на Духовия оркестър, както и уточнения за вписванията към удостоверенията за таксиметров превоз и за таксите за паркиране при облекчен режим. Ще се актуализират и цените на разсада, предлаган от ОП „Паркстрой“.

Заради поскъпването на цените на материалите, свързани с погребенията -ковчези, кръстове, дървен материал за венци и мохамедански дъски и знаци, се премахват т.нар. пакети за погребение. След последното си увеличение доставните цени са по-високи с повече от 37% и след подробно анализиране на цените на пакетите за погребение е установено, че същите вече не покриват себестойността на включените в тях материали.

В наредбата се добавят нови такси за вписване и отписване на водач и за отписване на превозно средство към Удостоверението за таксиметров превоз. Предлагат се следните промени:

  • За вписване или отписване на превозно средство от списъка с превозни средства към Удостоверението за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници за всяко конкретно превозно средство се събира такса в размер на 10 лв.
  • Създава се нова алинея 9 със следния текст: „За вписване или отписване на водач от списъка с водачи към Удостоверението за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници за всяко конкретно лице се събира такса в размер на 10 лв.“
  • Създава се нова алинея 10 със следния текст: „За отразяване на промени в обстоятелствата, вписани в Разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници, се събира такса в размер на 20 лв.“

Промени ще има и в цените на фитнеса в Мартен – от 20 лв. за месец вече ще се плаща по 30 лв. на месец, иначе залата трябва да затвори.

Духовият оркестър също иска увеличение на цените на услуги, които оркестърът предоставя, тъй като те не са актуализирани от 2010 г.

Отделно се внася промяна за категориите превозни средства, които плащат 85% от цената за еднократно паркиране. Вместо процент намаление, цената ще бъде с конкретен размер – 1 лв.

Целия текст за обществено обсъждане може да видите в сайта на Общински съвет - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари