Цените на строително-ремонтните услуги в Русе скочиха двойно

2
Това принуждава русенци да предприемат само ремонти, които са неотложни
Това принуждава русенци да предприемат само ремонти, които са неотложни

Това принуждава русенци да предприемат само ремонти, които са неотложни

Двойно са се увеличили цените на жилищните ремонти в Русе спрямо миналата година, предава БНТ.

Поскъпването на материалите, горивата и липсата на квалифицирана работна ръка сериозно влияе на разходите. Това кара русенци да правят предимно аварийни и неотложни ремонти.

Преди година и половина Христо Христов купува къща близо до Русе. За основен ремонт на имота заделя 40 хил. лв. Рязкото покачване на цените на строителните материали обаче, обърква плановете на семейството.

Неделчо Тодоров е в строителния бранш над 20 години. Казва, че заради високите цени в момента се правят предимно неотложни ремонти. В края на лятото основно се поправят покриви, като в момента те струват три пъти по-скъпо , отколкото миналата година.

"Налагаше ми се да правя навес, трябваше да купувам дървен материал. Преди като беше гредата 10-12 лева, сега е от 32 до 35 лева, според размера. Опитахме се да компенсираме нещата от цената на нашия труд. Навремето работихме на 12-13 лева картона, сега се работи от 25 лева нагоре само труд за квадрат. Материалите са много скъпи. Боядисването същата работа - ако миналата година работихме на 4 лева, сега работим на 7,8 лева квадрата", заяви Неделчо Тодоров.

Наемането на неквалифицирани майстори често води до ремонт на ремонта, което допълнително увеличава разходите на клиента. Затова от строителния бранш съветват хората да се доверяват на лицензирани фирми, които дават гаранция за свършената работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    Пролет
    Да увеличават цените си!!!!!Да видим кой ще ги вика!!!!Хора, колкото можете правете си ремонтите!Не ги викайте тези нагли кожудери!!!!
  • 7
    9
    До 8:
    До 8: Колко ми е познато... Такива некадърници са, а някои са отвратително нагли! Всички сме патили от "майстори". И всички тези "майстори" се гаврят с работодателите си - ние! Всеки може да разказва купища случки с "майстори"!
  • 10
    8
    Гост
    Уговаряте се с един, който го хвалят познати за голям майстор и стискате ръцете. На другия ден той докарва двама, дето са от платения електорат и "отива да прескочи до друг обект, съвсем набързо". Ония нахлуват и почват, а онзи, с който сте се пазарили, го виждате само да наминава за по 15 минути на ден и да дава ценни съвети на чираците. Пазариш едни пари, а после ти излиза още толкова. Ама разтоварването не влизало.... Ама шпакловането сме го спазарили, но шкуренето не сме...... Ама боядисването казахме толкова, но то имало да се отсича преди това, пък и втора ръка трябвало - дай още пари...... И дограмата, вярно че казахме толкова, но то трябва и да се обръща, после и дъска да се слага...... Ми те, разходите, се трупат. А, ако нещо вземе, че протече или се напука в последствие, иди ги търси и чакай да ти го оправят безплатно. Гаранция друг път! Колко пъти съм се надявал на гаранции, ако знаете.
  • 8
    7
    Дизайнер
    По принцип никой нормален човек не наема неграмотни хора , наричани незнайно защо "майстори". Ако човек е здрав, средно интелигентен , може спокойно сам да си направи елементарните ремонти на една баня, тоалетна и какво си иска. Живеем във времената на интернет, където има всичко , стига човек да знае какво търси.
  • 8
    6
    Фаянсаджия
    На Ченчи, къщата я прайхми срещу заплащане в натура.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари