Награждават победителите в конкурса „Памет за Левски“ на 3 март в Русе

0
Организаторите получиха над 70 рисунки, посветени на Левски, както и много есета
Организаторите получиха над 70 рисунки, посветени на Левски, както и много есета Снимка: Facebook

Организаторите получиха над 70 рисунки, посветени на Левски, както и много есета

Отличията от втория регионален конкурсПамет за Левски“ ще бъдат връчени на националния празник 3 март в Русе. Церемонията ще се състои пред паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците от 12:00 часа.

Конкурсът се организира от Народно читалище „Гоце Делчев 2009“ в Русе и е насочен към ученици от Област Русе. Проявата бе посветена на 150-годишнината от смъртта на Апостола на свободата, съобщава Русе Медиа.

Тази година участниците представиха творбите си в две възрастови групи – рисунки в групата I - VI клас и есе в групата VII - XII клас. Най-голям интерес към конкурса проявиха малките художници от русенските училища НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Ангел Кънчев“, СУ „Васил Левски“ и Центъра за специална образователна подкрепа в Русе, а във възрастовата група за есе – от ОУ „Васил Априлов“. Организаторите получиха над 70 рисунки, посветени на Левски, и журито наистина се затрудни да определи най-добрите. Освен паричните награди за отличените на I, II и III място в двете категории, предвидени са и поощрителни предметни награди за рисунка.

Всички участници в конкурса ще получат грамота и портрет на Васил Левски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари