Кирил Петков: Европейската комисия ще преговаря с "Газпром" от наше име

0
Включи се идеята за потенциален таван на цените, но ЕК трябва да анализира дали трябва да го има
Включи се идеята за потенциален таван на цените, но ЕК трябва да анализира дали трябва да го има

Включи се идеята за потенциален таван на цените, но ЕК трябва да анализира дали трябва да го има, заяви премиерът Кирил Петков от Брюксел

Идеята да купуваме заедно газ от трети страни, включително от Русия, се осъществи като план. Не е задължително страните да участват в този механизъм, но ако искат - а много държави искат - ще бъдат включени. Това заяви премиерът Кирил Петков пред медии в Брюксел.

"Това означава, че ЕК ще преговаря с "Газпром" от наше име. Това е съвсем различно, отколкото една малка България с малка консумация да преговаря с гиганта като "Газпром"", коментира Петков.

Той посочи, че е била включена идеята за потенциален таван на цените, но ЕК трябва да анализира дали трябва да го има и до каква степен.

Министър-председателят бе категоричен, че България "задължително трябва да се включи" в преговорите.

Колкото до бъдещото посещение на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен у нас, Петков заяви, че то може да се случи до две седмици.

Идеята на визитата е да бъде подписан българският План за възстановяване и устойчивост. - Министър-председателят поясни, че към момента е договорено най-техническото ниво и следва подпис от Фон дер Лайен, а след това работата продължава.

"Факт е, че реално истинското договаряне свърши днес, това е важното", заяви Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    6
    Гъзоблизец
    Е, не! По-голям мухльо и путьо не сме имали! Скоро народът ще го трича, вЕрвайте ми!
  • 6
    5
    ...
    все едно да кажеш на някого " ще чукам жена ти и ще и направя бебе, спокойно от твое име ще става всичко". чиста проба раздаден суверенитет. Сигурно баба урсула по я бива в пазарлъка и ще изцеди повече за нас, вместо нас, от евро-солидарност. А всъщност, затягайте коланите за нова порция чукане през гащите. Бранд ню Рашън стайл.
  • 6
    4
    Mai
    ПЕТКОВ щом нямаш дар слово дай думата на накои кадърен да преговаря Май изцяло ни продаде
  • 6
    3
    русенец
    Да попитам плямпалника как смята да договаря таван на цените? Ако отиде в бакалията около тях и реши да си купи хляб като заяви, че е наложил таван на цените на хляба от примерно 26 стотинки, хляб ли ще получи или бой? Този е в пъти по-голям дебил от Тиквата!
  • 7
    2
    Нели КОЛЕВА
    Петков,нали сте много смел в изявленията си.Защо смелоста Ви стига да се скриете зад гърба на ЕК?Унгарците как успяха да се справят сами-без ЕК?Защо успяха да договорят приемливи цени за тях?Те също са средноголяма европейска държава.Как успява В.Орбан,а Вие-не?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари