Д-р Симидчиев: Има основание за намаляване на карантината и изолацията при COVID-19

0
Периодът, в който сме най-заразни при новите варианти на „Омикрон“ е между 2 - 4 дни
Периодът, в който сме най-заразни при новите варианти на „Омикрон“ е между 2 - 4 дни Снимка: bTV

Периодът, в който сме най-заразни при новите варианти на „Омикрон“ е между 2 - 4 дни

Има основание за намаляване на карантината и изолацията при COVID-19, тъй като периодът, в който сме най-заразни при новите варианти на „Омикрон“ е между 2-4 дни. Това обясни в ефира на bTV  пулмологът д-р Александър Симидчиев.

По думите му е добре изолацията да се контролира с тестове. Д-р Симидчиев уточни, че изолацията е след като човек има симптоми, а карантината е, когато е контактен.

Допълнителни по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19 влизат в сила от днес в областите Варна, Плевен и Шумен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Даммм,
    Ангел Кунчев: "Ковид мерки ще бъдат въведени от 18 юли, 2022"! Време е за линчуване на индивида пуснат от глобалистите - Ангел Кунчев, на когото му бе наредено да съобщи тази лудост! Ще ни баламосват с вируса пак, да не мислим за еврогейските фекалии, които забъркаха Лайнен, Борел, Шолц и останалите краварски подлоги. А ние вместо да коментираме в нета провокациите на кукленската паплач, нека не носим маски заради шепа малоумни хипохондрици и фарма мафията. На хипохондриците какво им пука дали ти или аз не нося маска - нали тяхната ги пази! Ако не ги пази, защо тогава я носят! И нали вирусът заобикалял имунитета на преболедувалите и те го карат по няколко пъти, но ние ще го спрем твърдо с парцал на устата! Ха! ✅ Явно по-рано им преведоха парите на мафиотите, та няма да ни оставят на мира в лятната жега! Време е всички марионетки на СЗО да бъдат изгонени от България и целия ЕС, а на Кунчев да му се даде нещо успокоително на път за Белене! И в кръга на шегата: Летен грип не ни плаши! Повече ни е страх какво донесоха украинките. Целунеш някоя "девойка" по морето и не се знае какво ще прихванеш!
  • 6
    1
    Айде, бе?
    Така ли ти наредиха господарите да говориш? Мърша долна.....Преди – други ги плещеше! https://www.youtube.com/watch?v=v_c6WAQXoEo
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари