Деца с аутизъм изработиха Великденска украса в Русе

1

Децата заедно със своите родители и помощта на Елиз Артунян успяха да изработят пъстри творения на великденска тематика

Децата от Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъмРусе“ се посветиха в изработването на великденска украса по повод предстоящите светли празници. Инициативата се осъществи съвместно с Дворецът на децата в Русе.

Пъстри творения на великденска тематика успяха да изработят децата с аутизъм заедно със своите родители и помощта на Елиз Артунян – преподавател и хоби артист. Всички вложиха голяма доза творчество и креативност в украсяването на яйца и изработването на различни украси, което от своя страна подпомага развитието на децата с аутизъм, развива тяхната фина моторика и уменията за работа в група.

Предстоят още събития, даващи гласност на хората с аутизъм и техните затруднения, които срещат в ежедневието си. С общи усилия от Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъмРусе“ се стараят да интегрират чрез разнообразни дейности децата със специални потребности и да покажат на останалите, че в обществото има място за всички.

Тренировките по спорт и спортна активност също продължават по график всяка седмица.

Родители и деца пожелават Светли празнични дни!

Всеки, който е съпричастен с начина на живот и проблемите, пред които са изправени децата/хората с аутизъм и техните семейства, може да направи своя принос като се свърже със Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе“ на официалната Фейсбук страница, на имейл: [email protected] или с председателя на Сдружението Кристина Борисова на тел: 0885 365 932.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари