Токът поскъпва с почти 30% от началото на юли

0
АЕЦ Козлодуй" е оттеглила ценовото предложение
АЕЦ Козлодуй" е оттеглила ценовото предложение

"АЕЦ Козлодуй" е оттеглила ценовото предложение

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от 1-ви юли, съобщи министърът на енергетиката Владимир Малинов на брифинг в Министерството на енергетиката.

"АЕЦ Козлодуй" е оттеглила ценовото предложение и след преизчисляване ще предложи по-ниско увеличение, уточни Малинов, цитиран от БНР.

"Булгаргаз" също предлага по-малко поскъпване на природния газ през юни от първоначално предвидените 11 процента. Корекцията ще бъде с три на сто надолу.

Заявлението е внесено днес в КЕВР, заяви изпълнителният директор на компанията Веселин Синабов.

След проведен търг, през юни България ще получи втечнен природен газ от турската компания "Боташ", с отстъпка от цената, която ще спести на българския доставчик 11 млн. лв. и половина.

По време на брифинга стана ясно още, че "Булгаргаз" ще претендира неустойка в размер на 400 млн. евро към "Газпром", заради претърпени вреди от спрените доставки на природен газ през 2022 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Bonkerz
    Пак ви излъгаха с поредната партенка и ви възпалиха аналите. Вече казаха, че поскъпването ще е само 2%, а не с 30% както подвеждащо пише в заглавието тук... Докога ще се връзвате на такива новини?
  • 2
    5
    Шарен евроДжендър/пееерас/
    че мрете ей, майкави шейба дупетатска!!
  • 2
    4
    ПП ДБ СДС ДПС ГЕРБ БСП
    Спокойно , вие само гласувайте за нас !
  • 17
    3
    Дгд
    Дано умрете в ужасни мъки. Мърши долни
  • 21
    2
    Не сме балами
    Продават Тока на други страни и за нас скъпи огризки от производството му.Престъпници!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари