Борис Джонъсн: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

2
Русия многократно е обвинявала Борис Джонсън, че лично е провалил преговорите между Москва и Киев още в началото на конфликта
Русия многократно е обвинявала Борис Джонсън, че лично е провалил преговорите между Москва и Киев още в началото на конфликта Снимка: ЕПА / БГНЕС

Русия многократно е обвинявала Борис Джонсън, че лично е провалил преговорите между Москва и Киев още в началото на конфликта

"Ако Украйна падне, това ще бъде катастрофа за Запада, това ще бъде краят на западната хегемония и ние няма да можем да обвиняваме никого, освен себе си!" Това казва бившият британски премиер Борис Джонсън във видео, разпространявано в социалните медии, отбеляза сайтът Гласове.

Джонсън призовава Западът да не бъде толкова бавен в решението си да предостави на "украинските герои", оръжията, които са им необходими.

Русия многократно е обвинявала Борис Джонсън, че лично е провалил преговорите между Москва и Киев още в началото на конфликта. Според свидетелства и на украински дипломати, участвали в разговорите през през пролетта на 2022 г., Борис Джонсън е отишъл в Киев и наредил на украинската страна да не подписва нищо, а просто да воюва.

Докато е бил в Киев, Джонсън „е призовал да не се водят никакви преговори с Русия при условия, които приемат за достоверен фалшивия наратив на Кремъл за инвазията“.

Няма никакво съмнение, че крайъгълната разпоредба за постоянен неутралитет на Украйна, както е заложено в проекта на „Договор за постоянен неутралитет и гаранции за сигурност на Украйна“, не съответства на представата на Лондон и Вашингтон за „условията“, при които конфликтът би могъл да бъде разрешен. В противен случай членовете на НАТО нямаше да прекарат осем години в цинично използване на споразуменията от Минск, за да подготвят систематично украинската армия за пряка кинетична конфронтация с Русия.

На този фон оправдателните твърдения на бившия министър-председател, че окончателното решение е принадлежало на украинците, са напълно безполезни.

Важно е да се отбележи, че в началото на Специалната военна операция премиерският пост на Джонсън вече висеше на косъм.

Поради това украинският конфликт беше възприет от него като обещаваща възможност да съживи замиращата си кариера.

Залогът никога не е бил загриженост за бъдещето на Украйна и украинците, а единствено такава за самоизтъкване и политическо оцеляване. Резултатът от пътуването на Джонсън до Киев се оказа трагичен за Украйна, а към този момент той най-вероятно е безразличен към нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    До 4
    Защото съм беден третополов джендър и не мога да изляза от панелката на село. Опитвам се да заработвам с ПеПейските опорки, ама напоследък много намаля надника, не знам кога ще събера за операция за смяна на пола....
  • 8
    4
    до 3
    Шо не се разходиш до там и да ни разказваш от лични впечатления, а не от писания?!?
  • -6
    3
    До кавала т-пунгер русоид- №1
    Най-много на гърба на народа и в охолство живеят Путин и неговите слуги в Кремъл, а руснаците живеят в мизерия и бедност.
  • 5
    2
    Gruber
    Шибани англо- саксонци.....
  • 14
    1
    Spermaman
    На западните политици не им пука за никой. Важното е да могат да живеят на гърба на народа в охолство. Ако им пукаше нямаше да си напълнят страните с мюзлита.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари