Си Цзинпин: Китай винаги ще бъде приятел и партньор на Русия

1
Китай е готов да си сътрудничи с Русия за постигането на справедливост в света
Китай е готов да си сътрудничи с Русия за постигането на справедливост в света Снимка: Kremlin.ru

Китай е готов да си сътрудничи с Русия за постигането на справедливост в света

Сегашните отношения между Китай и Русия не са постигнати лесно и трябва да бъдат съхранявани и от двете страни, заяви днес китайският лидер Си Цзинпин на среща в Пекин с руския президент Владимир Путин, предаде Ройтерс, като се позова на китайски държавни медии.

"Китай винаги ще бъде добър съсед, приятел и партньор на Русия", каза Си Цзинпин, цитиран от китайската държавна телевизия.

"Китай е готов да си сътрудничи с Русия в името на развитието и обновлението на двете страни, както и за постигането на справедливост в света", изтъкна китайският президент.

"Москва и Пекин натрупаха солиден опит на практическо сътрудничество помежду си", заяви Владимир Путин на Си Цзинпин в Пекин, предадоха днес руски новинарски агенции.

Сътрудничеството между Русия и Китай не е насочено срещу някоя друга сила и е стабилизиращ фактор за света, каза още руският президент, цитиран от новинарската агенция РИА Новости.

Си Цзинпин посрещна днес Владимир Путин, който започна своето двудневно посещение в Китай, предаде Асошиейтед прес.

Путин пристига в Китай в момент, в който руските сили предприеха нова офанзива в Украйна, като посещението му в Пекин подчертава близките отношения между него и китайския лидер.

Путин бе посрещнат от Си Цзинпин с военни почести в Дома на народните събрания в Пекин.

Си поздрави Путин за избирането му за пети мандат като президент на Русия и отбеляза, че Москва и Пекин отбелязват 75 години от установяването на дипломатически отношения между бившия Съветски съюз и Китайската народна република.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари