Зов за помощ: Майка на две деца се бори с тежко онкологично заболяване

1
Обичаме я и искаме да се върне, сподели през сълзи съпругът на Поли
Обичаме я и искаме да се върне, сподели през сълзи съпругът на Поли Видео: NOVA

Всеки, който има желание и възможност да помогне на жената, може да го направи на дарителска сметка

Зов за помощ. Млада майка на две деца има нужда от помощ, за да бъде излекувана от тежко онкологично заболяване. В момента Полина Антова се намира в турска болница, където се опитват да овладеят състоянието ѝ.

250 хиляди лева е сумата, която трябва да покрие престоя ѝ там и необходимите изследвания за назначаване на терапия.

Преди повече от десет години Поли започва работа като помощник-възпитател в една от детските градини на Своге. И е на път да изпълни мечтата си. "Тя хареса професията на учителя. За много кратко време завърши бакалавър и магистър по педагогика и се върна като учител. Изключително майчински гледа на работата си", разказва работодателят на Поли Невена Петрова, предаде NOVA.

По същото време започва и историята им с Десислав. Докато следва, на бял свят се появяват първо Дани, после и Вики. Така Поли вече си има всичко. Не след дълго обаче семейната радост е помрачена от диагнозата рак.

"На децата казваме, че мама е болна. Чуват се на видеовръзка, виждат я. Тя пред тях успява да се държи, засега", казва Десислав Соколов.

"Всичко започва след раждането на нейното второ детенце. Остана част от плацентата в нея – трябваше да се кюретира бързо. Започнаха да се появяват ранички в матката, на една цитонамазка се показаха атопични клетки. И се оказва карцином на матката", посочи приятелката на Поли Симона Гацова.

"Един от докторите казва, че е прекалено млада да маха всичко, да я осакатява толкава млада. Преценява да се изреже до здраво този карцином. След като отиде и на друг преглед казаха, че положението вече не е добре. И направиха спешна операция за яйчници, матка", допълни тя.

След дълго лутане и смяна на доктори и болници, от няколко дни Поли се намира по спешност в турска клиника, където се борят да се справят с инфекция след интервенцията. А след това и да бъде назначено лечение. Семейството има нужда от непосилна сума - 250 хиляди лева, без дори да знаят още колко ще струва, за да получи Поли шанса си за живот.

"Ако Поли гледа този репортаж, искам да ѝ кажа, че целият град е с нея. Защото е много важно в една такава ситуация – далече от тук, в Турция, самичка, болна. Просто да знае, че тука има едни 10-20 хиляди човека, които ѝ стискат палци да оздравее", посочи Цветослава Петкова.

Близките на Поли призовават за съпричастност. И не спират да я чакат.

Всеки, който има желание и възможност да помогне на жената, може да го направи на дарителската сметка:

Банка: Алианц Банк България

Получател: Фондация Павел Андреев

IBAN: BG74BUIN95611000706952

BIC: BUINBGSF

Основание: Дарение за Полина Георгиева Антова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Bъпрос
    Докога Здравеопазването ще си затваря очите Защо касата не отпускат средства за тежко болни хора Докога нашите лекари ще злоупотребяват с надписване на клиничните пътеки Защо?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари