Зов за помощ: Самотна майка се бори с тежка болест

1
Нели се е стопила до 33 килограма
Нели се е стопила до 33 килограма Видео: Bulgaria On Air

Младата жена се нуждае от средства, за да продължи лечението си в чужбина

Млада майка с онкологично заболяване се нуждае от средства, за да продължи лечението си в чужбина. 31-годишната Нели от Каварна се бори с тежката болест с надеждата да оздравее и да се грижи за 7-годишния си син.

Преди 7 години Нели Маринова става майка. Детето ѝ се ражда без една ръчичка и младата жена се отдава изцяло на грижите за него, без подкрепата на бащата.

През 2019 г. Нели чува тежката диагноза "рак на шийката на матката” и започва борбата ѝ за живот.

"Докато лежах тук ми откриха фистула, в България казаха, че няма как да се оперира, но в Турция не бяха на същото мнение. Оперираха ме, но се оказа, че всъщност са изрязали и дебелото черво, защото и там е имало рецидив", сподели пред Bulgaria On Air Нели Маринова.

Химиотерапията на Нели в България се оказва много тежка и с много странични ефекти, затова тя решава да продължи лечението си в Истанбул, където вливанията ѝ понасят по-добре.

"След като стигнах тези 33 килограма, реших, че повече не мога да си го позволя, защото аз бяха преди това 6 месеца на легло и още толкова след това", разказва младата майка.

След сълзите, страхът и безсилието идва и надеждата. С помощта на дарители Нели успява да събере средства за лечението си и постъпва в болницата в Турция за още една операция.

"Дадоха ми надежда, че след операцията всичко е махнато и химиотерапията ще убие, ако е останало нещо, в този момент наистина дойде надеждата, аз се мотивирах, изправих се на крака най- вече заради детето, не мога да си позволя да боледувам. Не, няма, няма да се предам, ще се боря до край", споделя жената.

Времето, в което младата майка я няма, минава най-тежко за малкия Боби. Вместо играчки, за рождения си ден детето иска само едно:

"Искам да е здрава, да е до мен, да не е повече болна и да не заминава", споделя Боби.

Само за няколко дни в сметката на Нели е събрана сумата от близо 100 хиляди лева за поредните вливания и последващо лечение. Засега не е ясно дали химиотерапията ще бъде удължена, затова и набирането на средства продължава.

"Едва сега осъзнах, че има страшно добри хора. Искам да им пожелая да бъдат по – смирени, по - добри, да се обичат и най – вече да бъдат здрави. Видео: Нели Маринова се надява скоро наистина да излезе от дългата битка с рака, като победител. Мечтая да чуя здрава си, за нищо друго, и детето. Аз след като попаднах в тази ситуация, наистина осъзнах, и сега го чувствам какво е да искаш само да си здрав и нищо и нищо повече", признава Нели Маринова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Грозното гадже е като москвича - хем върши работа, хем не ти го барат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук