Зоопсихолог съветва как да помогнем на домашния си любимец по време на заря

1
Не е решение да затворим животното в тиха стая, категоричен е Александър Георгиев
Не е решение да затворим животното в тиха стая, категоричен е Александър Георгиев Видео: bTV

Не е решение да затворим животното в тиха стая, категоричен е Александър Георгиев

Празненствата за Нова година могат да имат негативен ефект върху домашните ни любимци, особено за кучетата. Фойерверките и пиратките ги плашат, но ние можем да им помогнем.

Шумът е основният начин, по който да се защити един индивид, а кучетата реагират на шум още от раждането си, обяснява зоопсихологът Александър Георгиев, цитиран от bTV. Всеки непредвиден шум може да изплаши домашния ни любимец.

Георгиев каза, че има препарати на билкова основа, които да успокоят кучето така, че да възприеме по-лесно шумовете от гърмежите.

Не е решение да го затворим в тиха стая - трябва да работим с него, когато се страхува. Да пренасочим вниманието му към нещо, което е свързано с нас“, допълва Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари