Заря паникьоса украински бежанци в Златни пясъци, легнаха на пода по навик

3
Дано никога не разбирате какво е докато тичаш, да се обръщаш, за да видиш как бомба унищожава къщата ти, споделя бежанка
Дано никога не разбирате какво е докато тичаш, да се обръщаш, за да видиш как бомба унищожава къщата ти, споделя бежанка

Празнична заря на празнуващи в Златни пясъци през почивните дни изплаши до смърт настанените в хотели в курорта край Варна бежанци.

Във фейсбук групи за взаимопомощ на украинци те споделят своята уплаха, пише 24 часа.

"Бях заспала и се събудих от гърмежите, така си помислих, като във филм на ужасите, не знаех къде се намирам, беше ужасно. Не можем да се радваме на красивата заря, не можем и да виним празнуващите", пише в пост Алена.

"Страх ме е да си представя как са го понесли децата. Дъщеря ми все още трепери от звука на камионите за боклук в неделя, когато събират боклука пред хотела. Взимам я на ръце и я водя до прозореца, за да види какво се случва, не спира да плаче", пише друга майка.

"Беше страшно, няма как да го обясним на тези, които не са били в мазетата, които не са се събудили от счупените стъкла и от непрекъснат обстрел. По време на зарята някои легнаха на пода, по навик", споделя друга бежанка.

"Децата вече забравиха какво са фойерверките, подобен шум им напомня само на преживения ужас. Много хора плакаха на балконите, от страх. В добрите времена идвахме на почивка във вашите курорти, сега не сме на гости! Изгубихме дома си! Дано никога не разбирате какво е докато тичаш, да се обръщаш, за да видиш как бомба унищожава къщата ти, която си строил дълго време и се стремил към добър живот, или да загубиш 8 члена от семейството си и да оставаш сам", пише Ирина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Цветанка Нягинова
    Пишете - цени Варна , но не видях никъде да са написани поне ориентировъчни цени, а най-накрая отново адрес-гр.София.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари