Животновъди: Заливат ни със сухи млека, палмови масла и замразени меса

6
Стратегическият план в сектор "Земеделие" е лобистки, заяви Бойко Синапов
Стратегическият план в сектор "Земеделие" е лобистки, заяви Бойко Синапов Видео: NOVA

Стратегическият план в сектор "Земеделие" е лобистки, заяви Бойко Синапов

Проблемите възникват от неправилното подреждане на мерките в сектор "Земеделие" в Стратегическия план. Той е направен не в полза на работещите хора, а лобистки, в полза на някой конкретен. Министър Вътев го знае. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA председателят на Обединени български животновъди Бойко Синапов.

"Лично не виждам какви интереси имам, като съм само фермер и браншовик. Големите фермери бяха ощетени от украинския внос. Не бива да ощетяваме отново животновъди и оранжерийни производители, не са получили и стотинка от помощта заради Украйна. Така че не искат повече пари. Идеята беше от Министерство на земеделието да слязат при нас на протеста, но зам.-министъра предизвика ескалация. Ние винаги сме готови за разговор и дебат. Министър Вътев продължава да казва, че проблемите са нерешими, но това не е така. Отстояваме позициите си и казваме проблемите си от месеци. Имахме уговорка да бъдат поправени грешките на служебния кабинет", коментира той.

По думите му България е изостанала много по мерките, които трябва да усвояваме. "Управляващите не си признават допуснатите грешки. Убеден съм, че ако сформираме група и се срещнем с еврокомисаря, нещата ще се случат. Продължаваме да бъдем мачкани и заливани със сухи млека, палмови масла, замразени меса. Има голямо нарушение", заяви Синапов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари