Жестокост към жена във варненски хоспис

1
Близките на 76-годишната жена веднага я прибират, по думите им, "като труп увит в одеяло"
Близките на 76-годишната жена веднага я прибират, по думите им, "като труп увит в одеяло" Снимка: архив

76-годишната жена е на косъм от смъртта, твърдят нейни близки

Възрастна жена, настанена във варненски хоспис, е в тежко състояние. За това алармираха нейните близки, цитирани от Радио Варна.

Жената в момента е настанена в интензивно отделение на МБАЛ "Св. Марина" и според думите на нейните близки е на косъм от смъртта.

Според историята, която разказа в ефира на радиото Веселин Марков, съпруг на дъщерята на пострадалата възрастна жена, отивайки да я вземат за няколко дни от хосписа я откриват в полуживо състояние, с две големи синини на очите, обърнат нос и прехапан език, увита в чаршаф в изпражнения.

Веселин Марков каза още, че според тях, възрастната жена е била бита, със синини по дланите, все едно е била с белезници завързана за леглото, а според думите на работещите в хосписа, които той цитира - жената е паднала от леглото и затова има множество синини по тялото.

Близките на 76-годишната жена веднага я прибират, по думите им, "като труп увит в одеяло" на 18 януари и я откарват директно в болница "Св. Марина". Лекарите не им дават големи надежди и те очакват всеки момент лоши новини. Подали са сигнал в полицията, задействали са и адвокати, които да работят по случая. Близките на пострадалата искат да се даде гласност по случая и виновните да си получат заслуженото.

При позвъняване на репортер на радиото на официалния и единствен номер на хосписа, публикуван на сайта и във фейсбук страницата, сигналът, който прозвучава е, че "абонат с такъв номер не съществува".

Веселин Марков обясни, че управителят на хосписа е извикан за показания, заради което е възможно и да няма връзка с номера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    до 1
    Вероятно става дума за „Св Никола“, който преди 2-3 години се беше запалил и имаше жертви. Не знам дали има друго общо освен името с дома в Текето, но определено не са наред тези места, а институциите нехаят
  • 6
    1
    Иво
    Пишете кой хоспис е!!Боклуци,са явно,изроди работят там,не хора,!За бой са,сериозен!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари