Жени, дръжте се прилично, за да не ви нападат бежанци

0
Предложената норма на поведение на жените включва поддържането на една ръка разстояние от непознати
Предложената норма на поведение на жените включва поддържането на една ръка разстояние от непознати

Кметът на германският град Кьолн Хенриете Рекер заяви, че жените трябва да възприемат норма на поведение, за да предотвратят бъдещи атаки, подобни на случилите се в новогодишната нощ, когато десетки жени бяха подложени на сексуален тормоз от стотици мъже, съобщава британския Telegraph, цитирани от OFFNews

Рекер свика спешна среща с полицията вчера, за да обсъдят как най-добре да се справят с престъпленията, случили се след като около хиляда мъже от арабски и африкански произход, безчинстваха в района на централната гара в града.

Тогава десетки жени се оплакаха, че са били опипвани и дори има случай на предполагаемо изнасилване. Рекер е заявила, че ще бъдат засилени полицейското присъствие и видеонаблюдението около гарата.

Предложената норма на поведение на жените включва поддържането на една ръка разстояние от непознати, придържането към групата, с която се движат, и искане от минувачи за намеса при случай на посегателство.

Тази норма е проектирана предимно за момичета и млади жени, за да се избегнат подобни случки“, обяснява Рекер, добавяйки, че скоро ще бъде качена в интернет.

Думите ѝ провокираха вълна от недоволство сред обществото, защото извъртат гледната точка, и представят жертвите за виновни.

Все пак кметът настоява, че туристите от други държави трябва да се съобразяват с нормите на поведение в Германия.

Политици, противопоставящи се на масовата миграция в страната, свързаха престъпленията с бежанците, които надхвърлиха 1 млн. в Германия през последната година. Други настояха да се изчака изясняването на случая, преди да бъдат обвинени бежанците.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари