Жена изхвърли стар компютър, който след това беше продаден за 200 000 долара

1
В момента служители се опитват да намерят жената, за да дадат 50% от печалбата като част от политиката на фирмата
В момента служители се опитват да намерят жената, за да дадат 50% от печалбата като част от политиката на фирмата

След разчистване на гаражa си жена от Калифорния изхвърли Apple I компютър от 1976 г., който по-късно е  оценен на 200 000 долара. От него основателите на Apple Стив Джобс, Стив Возняк и Рон Уейн са направили само около 200 бройки.

Кутията с електроника на наскоро починалия съпруг, заедно с машината, е била оставена в центъра за рециклитане Clean Bay Area през април от неизвестна жена, но Apple I е открит няколко седмици по-късно от служителитве в Clean Bay Area. Центърът за рециклиране бързо продал компютъра на колекционер за почти четвърт милион, или по-конкретно, за 200 000 щатски долара. В момента служителите се опитват да намерят жената, за да дадат 50% от печалбата като част от политиката на фирмата.

През 1976 г. тези компютри са се продавали за 666.66 долара всеки. От тях е известно, че все още съществуват едва няколко дузини. „Ние помислихме, че е фалшив. Беше истински.“, споделил вицепрезидентът на Clean Bay Area пред NBC. Той казва, че си спомня как изглежда жената и я очаква да се появи и да си вземе парите.

Източник: SMART NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари