Жена, блъснала лекарка в Пловдив, заплашва да убие свидетелите на катастрофата

1
Гледаше пострадалата, все едно ѝ е жертва, наслаждаваше се, разказва очевидец
Гледаше пострадалата, все едно ѝ е жертва, наслаждаваше се, разказва очевидец Снимка: Никола Михайлов / 24 часа

Гледаше пострадалата, все едно ѝ е жертва, наслаждаваше се, разказва очевидец

Мария Карахристева, обвинена, че умишлено е блъснала младата лекарка д-р Петя Аргирова в Пловдив, се заканвала да убие свидетелите на катастрофата. Това заяви Андриан Божилов, който в момента на инцидента също е карал по бул. “Пещерско шосе”, предава “24 ЧАСА“.

“Много ясно си спомням как кола навлиза в насрещното. Бях на около 100 метра и, наближавайки, видях едно момиче да лежи в кръв, а мъж и жена се караха отстрани. Не беше удобно да сляза веднага, но майка ми излезе и отиде при тях”, разказа пред Окръжния съд 31-годишният мъж. След като паркирал колата, Божилов се приближил до мястото на инцидента и установил, Карахристева е блъснала младата жена. Майка му и другият очевидец обяснили, че водачката се заканила да ги убие “Доближих се и ѝ държах сметка как може да заплашва майка ми. Тя се държеше супер неадекватно тази жена”, спомня си мъжът.

Съдия Силвия Цанкова поиска от Андриан Божилов да поясни какво точно е било поведението на Карахристева в онзи момент. “Майка ми и това момче казаха, че ги е наричала “нефелими” (б.а. нефелим - човек без душа) и че щяла да ги блъсне и тях някой ден, като ги види. Питах как може да говори такива неща и тя стоеше и ме гледаше, все едно че през мен виждаше. Вика ми: Няма такова нещо, аз не съм казала така”, уточни той и добави, че Мария Карахристева гледала лекарката, сякаш ѝ е жертва, наслаждавайки се на случилото се. Свидетелят разказва, че докато вървял към местопроизшествието, забелязал извършителката да се засилва с ритник към пострадалата, но другият мъж я хванал.

Инцидентът стана на 30 юни 2021 г. Според обвинението Мария Карахристева е шофирала джипа си по “Пещерско шосе”, когато е навлязла в насрещното и е блъснала 32-годишната д-р Петя Аргирова. В резултат на катастрофата лекарката е получила средна телесна повреда. Щом излязла от колата, Карахристева крещяла на очевидците да не помагат на пострадалата, понеже тя била “сатанистко изчадие”.

Делото ще продължи на 13 февруари, когато вещите лица ще представят назначената от съда експертиза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари