Жълт код за обилни валежи в 8 области на страната

0
Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°
Максималните температури ще бъдат между 12° и 17° Снимка: БГНЕС

Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°

През тази седмица времето ще бъде предимно облачно, с чести валежи от дъжд повече по количество във вторник и сряда. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За 12 март, вторник, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа степен - жълт код, за значителни валежи с количества между 20-35 литра на квадратен метър, за осем области в Южна и Източна България.

Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Предупредителният жълт за валежи е за областите: Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

Във вторник ще се задържи облачно, с временни прекъсвания ще продължи да вали. Повече по количество ще са валежите на места в източната половина от страната и на отделни места в южните райони ще прегърми. Привечер в Северозападна България валежите ще спрат.

Повече по количество ще бъдат валежите на места в източната половина от страната и на отделни места в южните райони ще прегърми.

Привечер в Северозападна България валежите ще спрат. В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен. В източните райони ще продължи да духа до умерен вятър от юг-югоизток, който до вечерта и там ще се ориентира от запад-северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°.

В столицата максималната температура ще е около 14°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, на места - значителни по количество. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е облачно, с валежи от дъжд, над около 1800 м - от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6°, на 2000 м - около нула.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

В сряда в Дунавската равнина и източните райони ще продължи да нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд, в планините над 1300 м - от сняг. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните - между 9° и 14°.

В четвъртък облачността ще се задържи значителна и на места в източните и планинските райони ще има валежи от дъжд. Ще продължи да духа умерен северозападен вятър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Какво стана с човека от Бъзън?
    Жалко за човечеца! Там нещата са трагични. “Разнася се едно съмнително сирене” , с един крайно не подходящ автомобил. Без касов апарат , без етикети , без документи в целия град! Горят се гуми и какво ли не! Най-лошото е , че тоя варварин внася и купува коне, които се убиват варварски , без разрешение и документи! Същите се транжират и правят на суджуци във “безупречната мандра “ до сиренето! Бог да прости човечеца , кои знае дали е стоял там по абсолютно своя воля, и как са се възползвали от положението му! Информацията не е тайна за хората от окръга, които знаят , че там винаги има конски суджуци, от животинки, които преди това са навързани пред “супер фермата” Иначе евро парички очевидно им е дошъл на акъла как да точат, видно от стандарта им на живот и всички апартаменти които имат! (Фермер Гюнтер)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари