Земеделци ще блокират "Дунав мост"

3
Протестът ще продължи два часа
Протестът ще продължи два часа Снимка: БТА / архив

Протестът ще продължи два часа

Земеделски производители ще протестират днес от 10:00 часа в района на "Дунав мост" при Русе.

Това съобщи Милен Коев, председател на Районния съюз на фермерите "Дунавско зърно". По думите му причината е, че предложението на държавата е незадоволително и неприемливо, предава БТА.

Националната асоциация на зърнопроизводителите настоява да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие. Трябва да има и ясни гаранции за законодателни промени, поети от лидерите на парламентарните групи, за да има устойчивост на сектора.

Коев каза, че част от исканията са включване на основните пет култури в сектор "Зърнопроизводство" - пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед, рапица, в държавната помощ - "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна", за 2024 г., като това да не повлияе върху подпомагането за другите сектори, изпълнение на законодателни инициативи, свързани с подобряване на възможностите за извършване на земеделска дейност, както и отстояване на твърда позиция за защита на българското производство при предоговарянето на регламента за либерализирана търговия с Украйна.

По думите му протестите ще продължат и в идните дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Реалист
    Пълни нещастници. Държавата няма никаква полза от вас. Искате субсидии, а след това продукцията се изнася или стои по складовете ако цената на родния пазар не Ви устройва. Жал ми е за животновъди и зеленчукопроизводители, но не и за вас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари