Земеделци блокираха "Дунав мост"

3

Протестиращите шестват със земеделски машини

Земеделските производители блокираха движението в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ при Русе. Протестиращите шестват със земеделски машини.

Милен Коев, председател на районния съюз на фермерите „Дунавско зърно“, заяви че причината за недоволството е предложението на държавата, което според тях е незадоволително и неприемливо, предаде БТА.

Основният проблем е методиката, с която иска да се подпомагат секторите, обясни той. Например в сектор зърнопроизводство производителите нямат никаква физическа възможност да си подготвят данъчните декларации до края на този месец.

Отделно, една финансова година при нас застъпва две стопански години. Почти никога данъчната декларация не е реален измерител на производството за конкретната финансова година, посочи Коев.

Йордан Тодоров, председател на кооперацията в село Бръшлен, коментира че проблемите в сектора са много. „Не мислим, че нещо ще се промени, защото сме лъгани много пъти. Няма изкупуване на продукция, а ако има – то е под нашата себестойност“, отбеляза той. Тодоров даде пример, че добивът от декар царевица миналата година е бил към 150 кг, а при нормални години е бил над 800 кг.

В Русенско протести има на още две места на пътя Русе - Бяла. Милен Коев заяви, че протестът днес ще продължи до 12 ч. Протестите на зърнопроизводителите са безсрочни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    9
    Milen
    Давайте колеги! Само напред! Тия дето лайт само камъни ще ядът без нас! После да не ме молите за жито и царевица!
  • 2
    8
    TIR авджия
    Обходният маршрут през село Нисово ли ще е? Коври по пътя ще има ли ? Посъбрали сме кеш и чакаме на коя ковра да го дадеме. Говори се за една видна и квалитетна ковра у Ваше село. Сакаме да я пробаме. Била ЕКОчистичка.
  • 10
    7
    НАП
    Алоооооо НАП НЯМА ЛИ ДА СЕ САМОСЕЗИРАТе от къде НА КЪДЕ “БЕДНИТЕ” зърнари имат кинти за майбаси бентлита и бронирани г класи?!????????? Къде сте бе НАП??????????????????
  • 18
    6
    До 5
    Като не ти изнася зарязвай тракторите, майбаха и субсидиите и заминавай да работиш на надник в частна фирма! Или заминавай за Сибир, там земеделие има колкото искаш, боклук нагъл!
  • -4
    5
    земевладелец
    Собствениците на земята и арендаторите са свързани. Когато едните не са добре , то и другите не са ОК. Европа поставя идиотски условия на земеделците-производители и така усложнява и оскъпява продукцията. Индия, Китай, Турция и останалия свят на Изток и на Юг , южна америка , изобщо не е*бава тези изсквания на идиотските евродирективи. Въглероден данък !!! Няма как една част от света да са идиоти , а другата част да са нормални и да е хубаво на всички. Пълен нонсенс , демек булшит, демек идиотизъм.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари