Зеленски: Украйна е готова да снабдява България с електроенергия

0
България ще ремонтира украинска военна техника
България ще ремонтира украинска военна техника Видео: NOVA

Кирил Петков и Володимир Зеленски разговаряха в Киев

България ще ремонтира украинска военна техника, Киев ще ни доставя ток и газ. Това стана ясно на съвместната пресконференция на Кирил Петков и Володимир Зеленски

Обсъдихме взаимодействие в енергетиката - Украйна е готова да снабдява България с електроенергия, да съдейства за диверсификацията на газа през трансбалканския газопровод”. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски след разговори с Кирил Петков и българската делегация, предава NOVA

По време на разговорите са били обсъдени възможностите за ремонт на украинска военна техника в българските мощности, обясни още Зеленски. „За нас е важно качеството и сроковете”, подчерта президентът.

Постигнати са били договорености за транспортиране на селскостопанска продукция през пристанище Варна.

Киев ще сътрудничи на българските плавателни съдове, блокирани на украинските пристанища.

Целта на санкциите е Русия да бъде принудена да търси мир. Смятаме, че България ще ги подкрепя и занапред. През февруари на срещата ни в Мюнхен ние подписахме документ за европейската перспектива на Украйна. Днес получих уверение, че България продължава да подкрепя това”, каза Зеленски.

Той коментира и кампанията на Петков за дарения за Украйна. „Със своя пример вие вдъхновявате много хора по света да помагат на Украйна. Благодарен съм и за готовността на г-н премиера да вземе участие в следвоенното възстановяване на Украйна”, каза Зеленски.

По-рано през деня българските представители посетиха градовете Бородянка, Буча и Ирпен. 

"Пълен ужас, мирни граждани стават мишени. Не е човешко да останем несъпричастни към такава трагедия", коментира Петков по повод идеята България да окаже военна помощ на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    Скъсан ляв червен шушон
    Ако Украйна дава ток на България това ще удари руско -българската мафия и продажните ни политици едва ли ще позволят руската мафия да губи пари. Ако обаче в Украйна също руската мафия е заела позиции в енергопроизводството , ще бъде интересно.
  • -9
    12
    До 11
    Важното е разшлкяканата ти немита и космясала дупара да я насочена към на дядя Путя червейчето и останалите рашистки отрепки! Жалки антибългарски дупедавци! ХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 2
    11
    Чичо Гошо
    10, цункай ми главата на сиренясалата буба!
  • -13
    10
    РУК за Ръша!
    Рашисткиет тролчета подлудяха от яд и злоба! Кееееф!!!
  • 9
    9
    Бай Чеп
    Киро Ментака с брат си Кокорчо и министър Чалгарко ще кара новите батерии до Украйна да ги зарежда Зеленко с украински ток и после ще ни ги връщат прз Варна !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари