Кирил Петков: Искам да поздравя всички българи

0
Днес един от световните лидери просто ни благодари
Днес един от световните лидери просто ни благодари

Днес един от световните лидери просто ни благодари

С украинския президент Володимир Зеленски поговорихме колко основополагаща е ролята на България. Това коментира съпредседателят на „Продължаваме ПромянатаКирил Петков в ефира на NOVA. Той поясни, че са провели среща (обяд) със Зеленски, заедно с премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел, Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ.

„Зеленски благодари на всички нас за трите решения, взети днес в Народното събрание. Той си спомни най-тежките първи, когато Киев беше бомбардиран - колко беше основополагаща ролята на България. Не само за директната помощ, но и за „Българското предложение” в Брюксел да се замразят активите на руската централна банка и как това се отрази позитивно на тях”, поясни той.

Съпредседателят на ПП подчерта, че украинският президент днес не се е интересувал от заявките, а от реалните действия на България. „Показахме, че България е силна европейска страна, която има значение и може да помогне, не само с военно-технически средства, но и с двата реактора, които ще отидат към Украйна”, каза още Петков.

Той беше категоричен, че с помощта за Украйна Българската армия не е ощетена. „Част от помощта ще бъде овъзмездена. Двата руски реактора, които ще отидат към Украйна, ще бъдат платени на пълната цена, която ние сме дали. Няма да има разлики. В момента не е въпрос на средства, а на възможности”, коментира Петков.

Във връзка с проекта АЕЦ „Белене”, съпредседателят на ПП каза: „За мен той винаги е бил свързан с огромна корупция. Никога не съм разбирал защо трябва отделна площадка, а не да се развива АЕЦ „Козлодуй”, където има инфраструктура”.

Петков припомни, че Украйна ще влезе в НАТО след края на войната. „Това, което се вижда - че Украйна има близки ценности до европейските и до Алианса и принадлежи към тези съюзи, а не към този с Русия”, категоричен е той.

„Днес пак бяхме на световната сцена. Застанахме с гордост. Един от световните лидери просто ни благодари”, заключи Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    7
    Кириле, Кириле,
    Мръсно, кривоусто лайно!
  • -6
    6
    Българите
    поздравяват Кирил Петков, най-добрият си, след Зеленски естествено!
  • 24
    5
    .........
    На кого благодариш бе?..Предател!!!!Кой лидер?Какви пет лрва бе?Народа ти е беден!!!!!!.С това ли се гордееш???????Продажник!!!!!!!Някой ти благодарил!!!!!!Ужас!!!!!Няма ли по-добре да ти благодари народа!!!Да се увеличат заплати и пенси!!!!!С това да се гордееш..Долна работа...............
  • 17
    4
    До 3
    А ти бе усраинска хохло!!! Що не си на фронта бе бесарабско псе недоебано! Майка ти и в гроба да чукам боклук!
  • -18
    3
    до 2
    трите точки , кво градиш бе руски ибрикчио? еби си майката ти , и цялата ти русоробска семка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари