Зеленски пуска затворници да се сражават за Украйна

1
Стъпката е предприета на по-интензивните боеве около най-големите украински градове - Киев и Харков
Стъпката е предприета на по-интензивните боеве около най-големите украински градове - Киев и Харков Снимка: ЕПА

Стъпката е предприета на по-интензивните боеве около най-големите украински градове - Киев и Харков

В последната си реч президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви, че ще освободи затворници, предимно такива с военна подготовка, за да се бият срещу руската армия.

"Украинци с реален боен опит ще бъдат освободени от ареста. Те ще могат да изкупят вината си в най-горещите точки на войната", заявява Зеленски, цитиран от Dir.bg.

Стъпката е предприета на по-интензивните боеве около най-големите украински градове - Киев и Харков. Тази вечер столицата на страната отново е подложена на ракетни удари.

В исторически план привикването на престъпници на фронта е често срещана мярка в крайни ситуации. Ефективността ѝ обаче е спорна, особено ако над формированията не може да се упражнява надежден контрол.

Най-печалният пример е свързан с Оскар Дирлевангер, който набира престъпници по време на Втората световна война, сформирайки нацистки наказателни отряди. Именно те извършват едни от най-големите зверства по време на войната.

По същото време Съветският съюз освобождава множество затворници, за да ги изпрати на фронта. Обикновено на тях са били възлагани едни от най-опасните мисии, свързани с почти сигурна смърт. Това е една от причините и за по-голямата бруталност, проявена от оцелелите след бойните действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    1134
    Боклук нацисти уууу
  • 8
    2
    taka taka
    Той до сега все такива е пращал, пък и си подготвя още другари, с които после да си говорят за "войната" в затвора.
  • 15
    1
    Гошо куче лошо
    Тоя удари ново дъно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари