Здравният министър: По случая "Даная" очаквам отнемане на лекарските права

2
Скандален запис от "Пирогов" шокира всеки, който го чуе
Скандален запис от "Пирогов" шокира всеки, който го чуе Видео: bTV

Скандален запис от "Пирогов" шокира всеки, който го чуе

"Очаквам отнемане на лекарски права и призовавам Българския лекарски съюз да се намеси в случая със записа от „Пирогов“, в който се чува как медици от спешната болница отправят закани срещу близките на Даная". Това каза здравният министър проф. Христо Хинков, предава bTV.

Лекарят от най-голямата спешна болница произнася следните думи по отношение на близките на 15-годишното момиче: „Трябва да се направи всичко възможно, за да усетят болката тия хора."

„Ужасно е това, което е казано. Това не може да бъде лекар. Това е форма на садистично удоволствие да се очаква, че хората, които са претърпели една болка, ще продължат да изпитват болка. Има етична комисия на БЛС и очаквам, че тя най-сетне ще вземе едно сериозно становище и може да реши да отнеме лекарските права на този човек. Абсолютно би трябвало за такова изказване да се направи сериозно разследване, да се говори с този човек от Комисията по лекарска етика и тя да предложи да му се отнемат поне временно правата“, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    ****************************************************************************************************
    https://www.mediapool.bg/lekar-ot-pirogov-po-adres-na-fondatsiya-danaya-tryabva-da-usetyat-bolkata-tezi-hora-news356188.html
  • 4
    2
    русенец
    Този пък какво се прави на мотика? Не си познава съсловието ли? Че те за 100 кинта и човек биха убили!:( Когато най-хуманната професия я превърнеш в бизнес и търговия с живот, то тогава какви очакваш да са лекарите? Бялата мафия надмина всички останали в Булгаристан!
  • 6
    1
    Bъпрос
    Е пишете кой е лекарят? Иначе е пусто,в празно
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари