Пореден ден на протест: Медици от „Пирогов“ плашат с напускане

1
Исканията на лекарите са три
Исканията на лекарите са три Видео: NOVA

Очаква се нова блокада на булеварда пред здравното заведение

Нов протест на медиците от "Пирогов". Поводът e отстраняването на директора на здравното заведение проф. Асен Балтов и обвиненията от здравното министерство в злоупотреби, предава NOVA.

Исканията на лекарите са три - оставка на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, оставка на директора на НЗОК и да бъде въведена клинична пътека за постCOVID синдром. Медиците заплашиха, че част от тях са готови да напуснат болницата. 

"Клеветата срещу нашето съсловие остава. Искаме да се изчисти името на най-голямата спешна болница, която изнесе COVID кризата", заяви един от протестиращите. Той подчерта, че протестите ще спрат само тогава, когато целите на медиците бъдат постигнати. Блокадите на булеварда пред здравното заведение ще продължат.  

В подкрепа на медиците на протеста дойде и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, допълва БГНЕС.

Преди една година палихме свещи и ръкопляскахме по терасите в подкрепа на медиците от „Пирогов“ и другите болници, защото се справят с COVID-кризата, а изведнъж те се оказаха престъпници. Това не го разбирам. Обществото позволи някакъв предател от тяхната гилдия, за мен този министър е предател, да вмени, че лекарите са престъпници“, коментира популярният български актьор.

Със своето присъствие тук показват своето отношение към една от най-хуманните професии в света. Тези хора са честни и се грижат за живота и здравето на нас и близките ни“, допълни още той в защита на протестиращите лекари.

Хората в бели престилки за пореден път затвориха за движение натоварения столичен булевард „Цар Борис III”, предизвиквайки големи задръствания. Те се заканиха, че протестите ще продължат докато доскорошният директор проф. Асен Балтов не бъде възстановен на поста. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари