Здравните власти обсъждат затягане на мерките

3
В няколко области в страната се обсъжда затягане на противоепидемичните мерки
В няколко области в страната се обсъжда затягане на противоепидемичните мерки Снимка: БГНЕС / Архив

В няколко области в страната се обсъжда затягане на противоепидемичните мерки

Това заяви на брифинг главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, предаде агенция „Фокус“ .

Той посочи, че в областите Благоевград, София, Бургас, Видин, София област, Пловдив, Стара Загора и Перник, където заболяемостта е най-висока - вече се обсъжда въвеждането на нови мерки.

„Ако говорим за София, където се очаква днес или утре да се вземе решение, има се предвид това, което предлага Столичната здравна инспекция, е ограничаване на 50% в капацитета и като площ, и като лица в обектите, сред които заведения за хранене и развлечения.

Второто нещо е: ограничаване на работното време до 22.00 часа и абсолютно спазване на изискването за зелен сертификат за достъп в тези обекти. А ако говорим за системата на образованието към която ние отправяме предложения, а те решават дали да ги приемат – обмисляме да въведем присъствено обучение на учениците на ротационен принцип след 4-ти клас“, коментира доц. Кунчев.

Той допълни, че от понеделник ще бъде предложено учениците от 1-ви до 4-ти клас , както от 7-ми, 10-ти и 12-ти клас да останат на присъствена форма на обучение.

„Останалите 5-ти, 6-ти, 8-ми, 9-ти и 11 клас- да учат онлайн”, каза още здравният инспектор.

По думите възможно е такова решение да бъде взето на национално ниво, но това ще се реши от моментната ситуация.

„Имайте предвид, че и към момента заболяемостта се различава не в проценти, а в пъти между отделните области. Тя варира от 250-300 в отделните дни в Кърджали до 1300-1400 в области като Благоевград и София“, коментира още доц. Кунчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    ....
    ЕЙ гюрлюк, защо Кърджали отчита 200/100 000, както и Разград, Търговище , Шумен!! Щото хората се лекуват в съседните области Пловдив, Ст.Загора, Русе, Варна и та се отчита супер високата заболеваемост! Ще пресмятал, ще затягал, ще мислел, ще обсъждал....ай чакай още малко има време....
  • -2
    2
    daskal
    До 1 - Е, той Кунчев очевидно работи за милиардерите безвъзмездно, без да му се плаща - за наше благо. Що сте такива подозрителни? :)
  • 1
    1
    Пу, да ти ЕПМ!
    Е те тоя, дето все иска да ни *затяга мерките* е платен лакей на Рокфелер. Какво очаквате от такъв – да не ви лъже за да прокара нечии финансови интереси ли? За едни пари – задниците са си разтворили! И за да не съм голословен: https://narod.bg/2021/11/24/схема-в-narod-bg-ангел-кунчев-работи-за-проек/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари