Заведоха дело срещу текстове от наредба на Община Русе

2
Адвокат оспорва налагането на глоби до 50 лева от длъжностни лица, назначени от кмета на Русе
Адвокат оспорва налагането на глоби до 50 лева от длъжностни лица, назначени от кмета на Русе

Адвокат оспорва налагането на глоби до 50 лева от длъжностни лица, назначени от кмета на Русе

В Административен съд – Русе е образувано дело № 223/2022 г. срещу текстове от Наредба № 18 на Общински съвет – Русе, която регламентира обществения ред при ползване на превозни средства на територията на Община Русе.

Делото е образувано по жалба на адв. А. Желязков, който оспорва норми от Наредбата, регламентиращи налагането на глоби до 50 лв. от длъжностни лица – актосъставители, назначени от кмета на общината или директора на ОД на МВР – Русе.

Процесните текстове са оспорени като незаконосъобразни, приети в противоречие с административнопроизводствените правила и материалния закон. В мотивите си жалбоподателят сочи, че гласуваните от Общински съвет – Русе разпоредби преуреждат отношения, уредени с нормативен акт от по-висока степен.

Делото ще се гледа в открито съдебно заседание на 14.09.2022 г., от 10.30 ч., в съдебна зала № 2 (ет. 1).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    До !@#$
    Ти като не си запознат защо ангажираш вниманието на останалите читатели?
  • 10
    1
    !@#$
    Естествено, че са незаконосъобразни! Както и абсолютната свинщина КАТ да ти свалят номерата на колата и да ти отнемат СУМПС ако не си платил фиш. Има си решение на КС от 23 март 2021 година. Ще ги побъркам от дела и обещетения ако ми се случи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари