Застреляха шофьор, не се подчинил на заповед за проверка

0
В Анкара вече има случай на застрелян шофьор, който не се подчинил на заповед за проверка
В Анкара вече има случай на застрелян шофьор, който не се подчинил на заповед за проверка Снимка: REUTERS

В Анкара вече има случай на застрелян шофьор, който не се подчинил на заповед за проверка.

Това се случва след въведените мерки във връзка с извънредното положение, което Реджеп Ердоган обяви в Турция, информират от българското МВнР, предаде Нова телевизия.

Конкретните мерки все още не са официално обявени. Очаква се те да бъдат публикувани утре в Държавен вестник, като в момента турският парламент дискутира предложените мерки, даващи право на органите за сигурност да извършват проверки и обиски, както и правото да използват оръжие в случай на неподчинение на техните разпореждания.

Възможни са също мерки за ограничаване или пълна забрана на трафика по суша, вода и въздух в отделни райони, с времетраене по преценка на органите за сигурност.

МВнР препоръчва на българските граждани да отложат планирани пътувания до Турция до нормализиране на обстановката. От ведомството своевременно ще информират за предприеманите от турското правителство мерки, като българските граждани, влизащи на територията на Турция, задължително следва да искат разяснения от турските гранични власти за своите задължения.

Предвид предстоящия засилен полицейски контрол и проверки, задължително е българските граждани да носят винаги със себе си документи за самоличност, съветват още от МВнР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари