Засилени проверки, ремонти и тапи по магистралите към морето

0
Катаджии влизат в трафика, за да следят за нарушители
Катаджии влизат в трафика, за да следят за нарушители Снимка: Архив

Катаджии влизат в трафика, за да следят за нарушители

Засилен контрол и тапи по пътищата към морето в началото на активния летен сезон. Катаджии влизат в трафика, за да следят за нарушители, а ремонтите по магистралите ще продължат и през летните месеци.

Къде да очакваме натоварен трафик и как органите на реда ще ни следят по пътя към плажа - отговорите потърси Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна” по Нова телевизия.

Очакванията са през следващите дни от изхода на София към магистрала „Струма” хиляди шофьори да тръгнат по пътищата към морските курорти у нас и към съседна Гърция. По всичко личи, че ремонти и тапи ще има и през следващите месеци.

Летните месеци се оказват и най-рисковите на пътя. От началото на годината са станали над 2600 катастрофи – с 204 загинали и 3242-ма ранени, което е с 25 повече загинали спрямо година по-рано.

Според черната статистика за последните 10 години най-голяма вероятност да претърпим катастрофа с ранен или загинал има през юли, в петък, между 16:00 и 20:00 ч. Затова и контролът се затяга и започват масови проверки с катаджии и камери на всички основни пътища към курортите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари