Защо жените си тръгват от мъжете, които обичат

1
Идва момент, в който ТЯ си тръгва от ТЕБ – мъжа, на когото е подарила себе си, времето си, мечтите си. Любовта си. А ти стоиш и се питаш „Защо?”
Идва момент, в който ТЯ си тръгва от ТЕБ – мъжа, на когото е подарила себе си, времето си, мечтите си. Любовта си. А ти стоиш и се питаш „Защо?”

Казват, женското сърце може да понесе всичко.

Казват, че търпението на жената е безкрайно. Казват, че способността й да прощава е безкрайна. И въпреки това идва момент, в който ТЯ си тръгва. От ТЕБ – мъжа, на когото е подарила себе си, времето си, мечтите си. Любовта си. А ти стоиш и се питаш „Защо?”. Ето защо…

1. Защото се е чувствала самотна с теб

Жената има нужда да се чувства значима. Важна. Ако мъжът не е до нея, за да я подкрепя, за да й дава усещане за сигурност и закрила, тя рано или късно ще си тръгне от него. Когато една жена започне връзка с мъж, когото обича, за нея той се превръща в целия й свят. И ако не получи същото отношение в замяна, тя започва да се чувства изоставена и самотна. Може би няма да го покаже веднага, но сърцето й лека-полека ще започне да се затваря, да се изолира. Да се капсулира. Докато един ден жената не си тръгне, за да потърси друга, нова, споделена любов.

2. Защото е спряла да се чувства секси в очите ти

Жената има нужда да бъде ухажвана. Има нужда да й се показва, че е харесвана. И да й се казва. Тя иска да чува, да вижда, да усеща, че пали мъжа до себе си. Че само един поглед му е достатъчен, за да я пожелае. Но най-вече има нужда да знае, че страстта му към нея не намалява с времето. Че не свиква с присъствието й. Че не я приема за даденост. Стане ли обратното, спре ли жената да се чувства специална, единствена, желана, започне ли да се усеща недооценена, незабелязвана, пренебрегвана, измествана на заден план, тя няма да остане. Колкото и да обича мъжа до себе си. Колкото и да й е трудно. Ще намери сили и ще си тръгне, за да намери някой, който ще й даде вниманието и отношението, които заслужава.

3. Защото физически не си бил до нея

Жената е достатъчно силна, за да може да се справя и сама. И тя го знае. Нещо повече, осъзнаването на собствената й сила я кара да се чувства добре. Вдъхва й увереност. Но… именно тук е уловката. Жената е силна, но има нужда от мъж, с когото да не й се налага да бъде такава. Има нужда от мъж, който да й предложи рамото си, подкрепата си, закрилата си. Има нужда от мъж, който да й позволи да бъде слаба. Макар и само пред него. Мъж, който ще я вдига, когато е долу. Така, както тя него. Мъж, който ще се отзове, когато се нужда от него. Мъж, на когото може да разчита. Така, както той може да разчита на нея. Ако мъжът непрекъснато си намира оправдания и причини да не е до нея, да не споделя живота й,… живота си с нея, трябва да е готов да я изгуби. Защото жената може да чака дълго. Но не и вечно. Жената има нужда да изгради живота си с някой, когото обича и който я обича. Някой, който да застане до нея и никога да не си тръгне. Някой, който да й помогне отново да повярва в любовта. Някой, който е различен от теб…

Източник: TheMemoires.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В живота си човек най-много се радва на първо дете, втора жена и третата ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари