Какво иска да каже на мъжете жената с разбито сърце

0
Ценете себе си и своето време!
Ценете себе си и своето време! Снимка: iStock

Една несполучлива връзка изобщо не е повод да спрете да вярвате в любовта. 

Но как да направите така, че новата любов да ви донесе по-малко разочарования и да продължи по-дълго? В самото начало жената намеква по всякакви начини или пък казва в пряк текст какво не иска и какво не може да приеме. Но дали партньорът я чува?

Не бъди като него!

„Като него“ – значи като бившия ѝ. Всичките му недостатъци са я дразнили и вероятно именно те са довели до раздялата им, затова партньорката още на стартовата линия е готова да предупреди за онези неща, които 100 % ще навредят на съвместното ви щастие.

Понякога жената иска нереални неща, не защото желанията ѝ идват от света на фантазиите, а защото мъжът просто не е способен да бъде такъв, за какъвто тя мечтае. Той дори е пълна противоположност на представата ѝ за идеален партньор.

Бъди честен, искрен, истински

Да, тя се е опарила. Може би дори неведнъж. Затова в началото на връзката иска от партньора цялата истина, каквато и да е тя. Не крийте от нея намеренията си и лошите си навици. Не забравяйте, че няма вечни тайни, истината рано или късно излиза наяве.

Имам нужда от помощта ти

Всяка една провалила се връзка е удар по самооценката ѝ. Той я е напуснал? Значи тя не го е устройвала. Избрал е друга? Значи тя е по-лоша. Затова много жени се стараят веднага да започнат нова връзка, за да се издигнат в собствените си очи, в очите на приятелите си и може би дори на бившия.

Но най-важното в случая е, че тя се нуждае от вашата помощ и подкрепа, тя жадува да я превърнете от Пепеляшка в принцеса, защото да паднеш от трона на пода, осеян с леща и боб, е болезнено. Вие имате честта с „целувката“ си да развалите магията, тегнеща над тази ранима, измъчена, страдаща жена.

Не искам нищо да си спомням

Не всички жени искат да споделят с новия си партньор проблемите, които са имали с бившия. Те не искат да признават слабостта си или просто не обичат да разравят старите кирливи ризи. Мъжът трябва да уважи тази позиция на жената и да не ѝ задава неприятни въпроси.

Искам нещата да вървят леко

След раздяла жените обикновено искат да си починат от сериозни връзки и просто да пофлиртуват малко. Новият обожател не бива да настоява да започнат да живеят заедно и да планират бъдещето си – всичко най-хубаво се случва в самото начало.

Когато се влюби, жената е способна да твори и да създава 24/7. И на мъжа няма да му се наложи да прави нищо за това. Достатъчно ще е да ѝ праща мили есемеси сутрин, да я прегръща нежно за довиждане, да ѝ подари някой-друг букет и няколко изненади. И готово – ледът вече е стопен.

Не искам отговорности

Колкото и сладко да започва една връзка и колкото и мъж на място да е партньорът, след време жената започва да играе водеща роля в отношенията им и се нагърбва с твърде много задачи. А те, както знаете, са свързани и с отговорности.

Точно това тя не иска от новата си връзка. Иска всичко да се решава от някой друг, понякога дори това какво ще пие на закуска – кафе или чай. Толкова е приятно да се събудиш до един грижовен и внимателен мъж!

Искам да се уча

Всеки един човек се появява в живота ни, за да ни даде някакъв урок. Затова интуитивно търсим партньор, който да ни даде нови знания, емоции, преживявания. Именно така растем и се развиваме, ставаме по-добри – когато се сблъскваме с човек с различни интереси и възможности.

Помогни ми да забравя

Най-добрият мъж за жената е онзи, който може да я защити от проблемите, от безпаричието, от враговете, от лошото настроение, а понякога и от самата нея. Често жените започват нова връзка след раздяла само с една конкретна цел. Те искат мъжът да ги предпази от спомените за бившия, да им помогне да преодолеят желанието си да възобновят старите си любовни отношения.

Да, обикновено такива „помощни колела“ не остават дълго в ролята на любим и с времето биват повишени до „добър приятел“, който знае всичко за жената.

Но защо не можем просто да живеем и да се радваме на живота, защо трябва постоянно да искаме нещо от другите и да си мислим, че те са длъжни да направят живота ни по-щастлив, по-комфортен и по-добър? За да отговорим на този въпрос, се консултирахме с психолог.

Ако след раздялата искате да докажете нещо на бившия си, това показва, че още таите в себе си много претенции, непреодолени емоции, обиди, а най-вероятно и надежди, че тази връзка може да се възобнови. Как да излезете на чисто със себе си и да разберете дали наистина ви се иска да си върнете бившия или е време да проумеете и простите всичко и да продължите напред?

Вземете лист хартия и химикалка, отделете един час, в който нищо и никой да не ви разсейва и запишете отговорите си на въпроса „Защо искам да доказвам и показвам нещо на този човек?“. Запишете всичко, което ви хрумне, дори ако на пръв поглед ви се струва нелепо. Когато приключите, прочетете отговорите си и се вслушайте в чувствата си. Представете си, че вече сте постигнали целта си, доказали сте му това, което сте искали. Какво следва? Изпитвате ли удовлетворение или просто сте си изгубили времето? Това упражнение ще ви помогне да изключите „автопилота“, да включите съзнателността и да започнете да живеете, ръководейки се от чувствата си, вместо да се водите от емоциите си. Ценете себе си и своето време!

Източник: Woman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари