Защо все повече абитуриентки се подлагат на естетични корекции?

0
Когато човек не харесва нещо, трябва веднага да го коригира, защото той трябва да се чувства добре в своята кожа”, смята зрелостничката Божидара
Когато човек не харесва нещо, трябва веднага да го коригира, защото той трябва да се чувства добре в своята кожа”, смята зрелостничката Божидара Видео: NOVA

Крие ли рискове новата мода сред младите момичета?

Все по-често в клиники за корекции идват момичета, току-що навършили пълнолетие. На прага на баловете, бъдещите абитуриенти също са сред редовните клиенти на центровете за естетични процедури, предаде NOVA

Най-търсени са т. нар. минимални инвазивни процедури – като поставяне на хиалуронови филъри в устните. Но и корекция на клепачи, ринопластика, фейслифтинг и поставяне на импланти в гърдите. А за пълното възстановяване са нужни между 3 и 5 седмици.

Крие ли рискове новата мода сред младите момичета? Проверихме заедно с експертите.

Последни дни до бала. И последни щрихи в подготовката за най-чакания за Божидара Чукова ден след 12 години в клас.

„Готова съм с цялостната подготовка на моя бал - избрала съм си прическа, грим, рокля. Исках да е нещо много „уау” – с много камъни, много пера и просто да изразява самата мен”, разказва абитуриентката.

Наред с перфектните рокля, грим и прическа, пътят към съвършената визия за бала за Божидара минава и през различни процедури.

„Конкретно за бала ще си направя по-леки процедури - от сорта на перманентен фон дьо тен. Ще си направя различни пилинги, всякакви процедури на тялото, за които не ти трябва някакво дълго възстановяване и което по никакъв начин няма да повлияе на моята подготовка за бала”, продължава Божидара и споделя, че вече е готова и на по-сериозни крачки в корекциите.

„Бих си направила ринопластика, тъй като не си харесвам носа, искам да си го стесня. Когато човек не харесва нещо, трябва веднага да го коригира, защото той трябва да се чувства добре в своята кожа”, смята зрелостничката и разказва, че естетичните подобрения се превръщат в мода сред съучениците й. Но самата тя има собствени правила - докъде и как може да стигне в корекциите.

Ръст на корекциите сред младите отчитат и специалистите по естетична хирургия.

„Особено сега преди абитуриентските балове, има интерес към разхубавяване, промяна, освежаване във външния вид. Желанието да се харесват, да бъдат по-привлекателни, атрактивни – това повишава и самочувствието им. Ние смятаме, че това повишава и тяхната реализация”, казва доц. Даниел Янков от Асоциацията по пластична, реконструктивна и естетична хирургия.

Все повече млади момичета идват за корекции и в кабинета на естетичния дерматолог д-р Александра Макенджиева.

„Границата на възрастта пада непрекъснато – все по-млади момичета се интересуват от това какво могат да направят за себе си”, споделя лекарят.

Най-търсената за бала процедура е уголемяване на устните, разказват експертите в естетиката. В работата си специалистите имат основно правило: корекциите да са съобразени с конкретния пациент. А не да се правят на всяка цена.

Възстановяването след по-леките корекции е буквално след часове. Но след намеса на скалпела – може да са необходими и няколко седмици. Новата мода притеснява Кристина Петрова. Само след месец дъщеря й Анна също завършва училище.

„Аз съм изключително против, защото това е възраст, в която тепърва растат децата, в която са най-хубави и в никакъв случай не трябва да се намесваме изкуствено. Всеки има своята индивидуалност и именно това прави човека уникален”, казва майката на Анна.

Според дъщеря й модата с корекциите сред младите раждат социалните мрежи, където всички се надпреварват да бъдат перфектни. Филъри в устните или импланти в гърдите дори се превръщат в подарък за бала, разказват дванадесетокласниците.

Данните до момента показват, че около 10% са усложненията при естетичната хирургия в световен мащаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Мюмюн
    Помпят са само шаврантийките малки дето обичат хуя да духат и да му свирят
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари