Защо трябва да хапвате чушки редовно?

0
Чушките са богати на витамини, минерали и антиоксиданти
Чушките са богати на витамини, минерали и антиоксиданти

Чушките са богати на витамини, минерали и антиоксиданти

Всички се радваме, когато настъпи сезонът на чушките. Те са вкусни, а освен това са и много полезни за здравето.

Чушките са богати на витамини, минерали и антиоксиданти. Те са особено богати на витамин С, който е важен за имунната система и за усвояването на желязо. Чушките съдържат и витамини от В групата, витамин А, витамин Е, калий, магнезий и фолиева киселина.

Ползи от чушките:

  • Подсилват имунната система
  • Укрепват сърцето и белите дробове
  • Подпомагат храносмилането
  • Помагат за отслабване
  • Грижат се за здравето на косата и ноктите

Важно е да се отбележи, че тези ползи важат за домашните чушки. Чушките, които се продават по магазините целогодишно, често са вносни и са третирани с пестициди и химикали.

Най-добрият начин да се възползвате от ползите от чушките е да ги консумирате пресни. Можете да ги добавяте към салати, супи, ястия с месо и зеленчуци. Чушките могат да се използват и за приготвяне на сосове, консерви и мариновани чушки.

Ако нямате възможност да си набавите пресни чушки, можете да използвате замразени, изсушени или консервирани чушки. Замразените чушки са почти толкова полезни, колкото и пресните. Изсушените чушки са по-богати на фибри и витамини от В групата. Консервираните чушки са по-богати на натрий.

Чушките са вкусна и здравословна храна, която може да бъде включена в разнообразни ястия. Консумирайте ги редовно, за да се възползвате от всичките им ползи за здравето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари